TFF, Düzcespor’un bulunduğu 3.Lig’de futbolcu uygunluğunu açıklayark takımların bu talimatlara uymasını aksi taktirde yaptırım uygulanacağını açıklayarak takımların şunlara dikkate etmesini istedi.

“TFF 3.Lig’de yabancı uyruklu amatör veya profesyonel futbolcu oynatılamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcular, başka ülkelerin A Milli Futbol Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak 5 yıl sonra Türk statüsünde oynatılabilirler. Sezonun bir yarısının içerisinde beş yıllık süresi dolanlar, o yarının başındaki transfer ve tescil döneminin başından itibaren Türk statüsünde kabul edilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak tescil edilen futbolcu sonradan başka bir ülkenin A Milli Futbol Takımında oynar ise takip eden transfer ve tescil döneminin başından itibaren müsabakalarda oynatılamaz. 2. TFF 3. Lig müsabakalarında 18 kişilik müsabaka isim listesine 31 aralık 1993 ve daha önce doğmuş en fazla 10 futbolcu yazılabilir. Bu sayının aşılması halinde ilgili kulüp hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uygulanır. Müsabaka isim listesinde 1 Ocak 1994 ve daha sonra doğmuş olan en az 8 futbolcunun bulundurulması zorunludur. Listeye 1 Ocak 1994 ve daha sonra doğmuş olan 8 futbolcunun yazılmaması halinde, müsabaka isim listesi yazılmayan futbolcu sayısı kadar eksik verilir. Bu durumda ilgili kulüp hakkında talimata aykırılık nedeni ile disiplin işlemleri uygulanır.”