U14 Türkiye Şampiyonasının Düzce etabı dün oynanan maçlarla devam etti. Günün ikinci maçında Ankara Doğanspor ile İstanbul Mahmutbey karşılaştı. Müsabaka Doğanspor üstünlüğüyle geçti. 25.dakikada penaltıyı gole çeviren Doğanspor oyuncusu takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda bu skor ile bitti.

İkinci yarıda 55. ve 62.dakikada bulduğu gollerle maçı 3-0 kazandı.

Finalisti statü gereği penaltılar belirledi

Doğanlıspor aldığı sonuçla gruptaki diğer rakibi Adapazarıspor’la puanlarını eşitlediği ve averaj sistemi uygulanmadığı için finale çıkan Seyrantepe’nin rakibini Adapazarıspor ile Doğanspor arasında yapılacak penaltı vuruşları belirledi. Her şeyin normal başladığı maç, penaltı atışlarına geçildiğinde Türkiye Futbol Federasyonuna görülmemiş bir protestoya sahne oldu.

Penaltıları isteyerek gole çevirmediler

Federasyonun takımlara 3 günlük konaklama için verdiği ödeneği yetersiz bulan Doğanspor kulübü, penaltılarda ilginç bir kararı uyguladı. Oyuncular penaltı için topun başına geldiklerinde normal bir vuruş yapmak yerine topuk vuruşuyla topu kalecinin kucağına bıraktı.

Doğanspor oyuncuları kalan penaltıları da isteyerek değerlendirmeyince turnuvaya veda etti.


(Ankara Doğanspor takımı)

İlginç protesto sonucunda Adapazarıspor Seyrantepe takımının rakibi oldu.

“Takımların zor durumda olduğunu göstermek istedik”

Maçtan sonra Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Doğanspor Teknik sorumlusu Adnan Kaya amaçlarının kimsenin hakkını yemek olmadığını belirterek neden böyle bir protestoyu yaptıklarını anlattı. “Bizim gibi maddi kaynakları olmayan takımların zor durumda olduğunu göstermek istedik. Doğanspor olarak Ankara’dan Düzce’ye 25 kişilik kafile ile geldik. Türkiye Futbol Federasyonu bize konaklama ücreti bin 200 TL verdi. Verilen bu ödenek üç gün kalacağımız Düzce’de yeter mi? Bize verilen bu komik parayı protesto ettik.” Dedi.

Spor servisi