2.Lig'e çıkma yolunda finalde kaybeden ve Düzcespor taraftarını üzen Düzcespor da mevcut başkan Muzaffer Leblebici de genel kurul öncesi aday olmayacağını söylemişti. 13 Haziran’da ilk kongrenin yapılacağı Düzcespor’da adaylarda belli olmaya başladı. Düzceli olan ve Düzce’de inşaat firması bulunan Serkan Topaçoğlu Düzcespor için başkan adayı olduğunu açıkladı.

Topaçoğlu yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“Hedefimiz açık ara farkla Düzcespor’u üst lige çıkarmaktır.”
“Bugün kamuoyunda ve yerel basında Düzcespor ile alakalı bazı haberler çıktı. Bu konuda açıklama yapmak istedim. Yaklaşık iki üç haftadır Düzcespor ile ilgili talip olmak için çalışmalar yapıyoruz. Belediye başkanımız, bakanımız, il başkanımız ve valimizle görüşmeler halindeyiz. Basında çıkan haberlerde birkaç taliplinin olduğunu da öğrendik ve bundan mutluluk duyduk. Özellikle işadamlarından oluşan bu taliplilerin Düzcespor’a başkan olmak istemeleri hoşumuza gitti. Görüyoruz ki Düzcespor son dönemlerde geçmiş borçlardan, yapılan hatalardan sıkıntılı bir durumda. Dolayısıyla geçmiş borçlardan temizlenmesi gerekiyor. Geçmiş dönem transfer yasağı vardı ve bu yıl o yasak da kalktı.  Bu sene ciddi bir kadro kurulmalı. Biz de bu yüzden yönetime talip olduk. Madem bu kadar işadamı Düzcespor’u destekliyor, başkan olmak istiyor bizim de şöyle bir önerimiz var. Bizim derdimiz Düzcespor’a başkan olmak değil, Düzcespor’un iyi yerlere gelmesi. Buradan başkan olmak isteyen iş adamlarına sesleniyorum. Böyle bir niyetleri varsa güç birliği yapalım. Bütçelerimizi birleştirelim. Biz bu konuda üçer dörder milyon ayırmaya hazır olan insanlarız. Birlik olalım, bütçemizi büyütelim ve ivedi olarak Düzcespor’un borçlarını kapatalım. Sonrasında güzel bir kadro kuralım, altyapıyı genişletelim. İki yıl içerisinde önce ikinci ligi sonra da birinci lige çıkmanın yollarını arayalım. Bu teklifim ismini duyamadığımız işadamları için de geçerlidir. Bence Düzceli işadamlarının bir araya gelerek Düzcespor’un elinden tutması gerekmektedir. Sevdamız Düzce ile Düzcespor iledir. Biz Düzcespor’u üçüncü ligde görmek istemiyoruz. Hedefimiz açık ara farkla Düzcespor’u üst lige çıkarmaktır.”

“Aklımızda bazı isimler var ama şimdi bunları sizinle paylaşamıyoruz.”
Yönetime geldiği halde yönetim kurulu ve futbolcu konusunda aklında bazı isimlerin olduğunu da ifade eden Topaçoğlu ifadelerini şu şekilde devam etti:

“Her ne kadar 130 kilo olsam da geçmişte amatörde top koşturmuş birisiyim. Üniversitede de okul takımında top koşturdum. Futbolun içinden geliyoruz. Fenehbahçe Yönetim Kurulu’nda kongre üyesiyim aynı zamanda. Dolayısıyla buraya başkanlık için aday olmuş insanların da futbol bilgisi vardır diye düşünüyorum. Yüzde yüz konusunda uzman kişilerle çalışılması gerekiyor. Masöründen teknik direktörüne kadar bu işi bilen insanlarla çalışırsak sağlam bir takım kurarız. Aklımızda bazı isimler var ama şimdi bunları sizinle paylaşamıyoruz. “

“Bakanımızdan da yardım sözünün aldık.”
Düzcespor’un mevcut borç durumuna da değinen Topaçoğlu son olarak şu ifadelere yer verdi:

 “Düzcespor’un 2 milyon civarında borcu olduğunu biliyoruz. Önce bu borcun ödenmesi gerekiyor. Bu borcun farkındayız. Biz de yönetime gelirsek bu borcu üstleneceğiz. Ondan sonra futbolcu ve teknik direktör transfer edeceğiz. Biliyoruz ki yerel yönetim yani Düzce Belediyesi Düzcespor için elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor. Düzensiz bir gelir kaynağı olduğu için belediyenin de bütçesi malum bu nedenle istenilen verim alınamıyor. Bizim güçlü bir yönetim istememizin nedeni de bu. Yönetim oluştuktan sonra belediyeyi karşımıza alarak konuşacağız. Öncelikle bitmekte olan sosyal tesisleri istiyoruz ayrıca Düzcespor’un forma satışları için yer istiyoruz. Hatta yanında ek gelir getirebilecek kafe de olabilir. Bunu yerel yönetim biz güçlü bir yönetim kurarsak yapar. Bakanımızdan da yardım sözünün aldık. Kendisi istediğiniz kişiyle görüştürürüm dedi. Biz Düzceli olarak önce ne yapacağımızı göstermeliyiz. Vakit çok kısıtlı. İlk kongrede olmasın zaten yirmisine göre plan yapalım.”

Haber: M.AYDIN