Düzcespor'un klasman grubunda devam edeceği 3.grupta fikstür çekimi 7 Ocak'ta yapılacak Lig 24 Ocak'ta başlayacak. Bu nedenle yönetimin önünde çok kısa bir süre bulunuyor. Antrenör Metin Aydın'ın pazartesi günü gelmesi bekleniyor. Onun vereceği listeye görede transfer çalışmalarına başlayacak olan yönetim oluşturulacak bütçe ile gereken yerlere takviye yapmaya çalışacak.
İş bununla da bitmiyor. Zamanın kısa olması gelecek olan oyuncuların alışması ve uyum sağlamasının ne kadar zaman alacağı belli değil. Organizasyonunu Suat Öztürk'ün yaptığı piyango çekilişinden gelir elde edilmesi bekleniyor. Kısa süre içerisinde toparlanmaya çalışan Düzcespor'da bu sürede nasıl bir rota çizileceği merak ediliyor. Oluşturulması beklenen bütçenin ise nereye kadar yetebileceği bilinmiyor. Teknik heyet zor durumda kaldı. En kısa zamanda nokta transferlerin yapılıp yeni gelecek oyuncuların takıma adapte edilmesi gerekiyor. Rakip takımlarında transfer yapacağı göz önüne alındığında Düzcespor'un işi daha da zorlaşıyor. Çok daha zorlu maçlara çıkacak olan Düzcespor'da bir de zamanın kısalığı işleri içinden çıkılmaz hale getiriyor.
İkinci etapta alınacak sonuçlar ligde takımı tutmayı sağlayacak puanları kazanmaktan geçiyor.
Takımlar arasında çok fazla puan farkı bulunmuyor. Üst üste bir iki galibiyet alan takım üst sıralara çıkacak ancak Düzcespor'un ligden düşme korkusu ve tehlikesi yaşamaması için oyunculara bu bilincin verilmesi ayrıca mevcut kadronun mutlaka takviyelerle güçlendirilmesi gerekiyor.