Çocukların sporla tanışması ve sporun temelini almasının ilk adımı olan jimnastik kursuna büyük ilgi gösteriliyor. 2 Antrenörle, 9 yaşa kadar olan çocuklara sporu ve spor yapmayı aşılamak isteyen Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaz okullarında da jimnastiğe özel önem gösteriyor. Bütün sporların anası olan jimnastik sporunu yapan tüm gençler bütün branşlarda başarı göstereceklerini kaydeden jimnastik Antrenörü Tuğba Kılıç Duman, “ Çocuklarımızın sporu sevmeleri için çalışıyoruz. Çok küçük yaşlarda oyunlarla birlikte jimnastik yaptırıyoruz. Ancak biraz daha büyük gruplarımızla performanslar sergileyeceğiz” ifadelerinde bulundu.


Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bir diğer Antrenörü Öznur Aydın, “ Düzce’nin adını ilk defa geçtiğimiz sene ulusal turnuvalarda duyurduk. Bundan sonra da performans gruplarımıza yaz okullarından gelecek çocuklarımız eklenecek. Böylelikle çığ gibi büyüyüp turnuvalarda Düzce’ye derece ve kupa getireceğiz” diye konuştu.


Jimnastik Antrenörleri Tuğba Kılıç Duman ve Öznur Aydın’ın verdiği ücretsiz cimnastik eğitimlerine 120 çocuk başvuru yaptı. 5 yaşından itibaren sporun temel hareketlerinin öğretildiği cimnastiğe gidecek olan çocuklar, ileri yaşlarda yeteneklerine göre başka spor dallarına da geçebilecek.