Kocaeli’nde düzenlenen Double Trap Federasyon Kupası’nda Türkiye’nin birçok ilinden gelen sporcuların yanı sıra milli atıcılarda organizasyonda yer aldı. Düzce’den Servet Sivrikaya, Yavuz İlnam, Beytullah Balkancı gibi milli sporcuların yanı sıra birçok sporcu organizasyona katıldı. Double Trap atışları 5 seri halinde her seride sporcuların iki ayrı plağa ateş etmesiyle yapıldı. Toplam 15 atış sonunda en çok plağı vuran sporculardan 6 isim final atışları yaptı. Kocaeli’nde yapılan Double Trap Federasyon Kupası’nda Düzceli sporcular Servet Sivrikaya, Beytullah Balkancı ve Cihat Çelebi atışlar tamamlandığında 339 plak vurdu ve takım olarak Türkiye birincisi oldu.

Genel toplamda Düzce 339, Kocaeli 315, İstanbul 305, Bursa 255 ve Konya 218 plak vurdular. Final serisinde bireysel atışlar sonrası en çok plak vurarak ilk altıya giren sporcular 15 atış yaptı. Atışlar sonrası ilk ikiye giren birincilik ikincilik, 3. ve 4. olan sporcular ise üçüncülük dördüncülük atışları yaptı. Finalde Servet Sivrikaya ve Beytullah Balkancı birincilik için karşılaştı.

Final atışı sonrasında 1,26 vuruş yapan Beytullah Balkancı birinci Servet Sivrikaya’da  ikinci oldu. Düzce’de Double Trap Türkiye Kupası’na katılacak sporculardan Düzceli Özgür Sivrikaya, Tolunay Gür ve Cihat Çelebi’de katıldı. Sporcuların yanında Atış Federasyonu eski İl Temsilcisi Arif Kayagil ve Düzce Gençlik spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de bulundu. Büyük başarı elde eden sporcuları kutlayan İl Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şunları söyledi. “Düzce bu alanda çok başarılı. Biz elimizden gelen bütün desteği Düzce’deki bütün bireysel branş sporcularına veriyoruz.” Dereci, 12-14 Haziran’da Düzce’de yapılacak olan Avcı Başı Kupası için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Haber:Y.SEVER