30 Mart yerel Seçimlerinin ardından CHP‘li belediye başkanından koltuğu devralan Cüneyt Yemenici hedeflerini anlattı. Düzce’nin Karadeniz’e açılan penceresi olan Akçakoca’nın yaz sezonuna hazır olduğunu ifade eden Yemenici, yanlız deniz turizmi değil, doğa turizmine de ağırlık vereceklerini söyledi.



TURİZM DENİZDEN İBARET DEĞİL



Yemenici, „Biz de Akçakoca olarak yaza hazırız. Temmuz Ramazan'la geçecek, Ramazan'ı da yazın içinde dolu dolu geçirmek istiyoruz. Bununla ilgili de bazı görüşmeler yaptık bütün belediye başkanları olarak, onunla ilgili bir gelişme olabilir yakında. Tabi turizm sadece kumdan denizden ibaret değil. Bunun dışında Akçakoca'nın doğası da çok güzel biz doğa turizmini de işin içine katacağız. Bizim de hazırlamış olduğumuz, seçimde vaat ettiğimiz bazı projelerimiz var inşallah hayata geçiririz.“ Dedi.


Daha önce belediyenin yüklü borç miktarını açıklayan Yemenici, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmek adına kaynak arayışına girdiklerini ifade etti. Yemenici, önceliğin yat limanı ve balıkçı barınağı olduğunu söyledi.



BELEDİYE GÜNÜ YAPACAKLAR



Başkan Yemenici ayrıca her ay bir belediyenin ev sahipliğinde yaptığı toplantıların verimli olduğunu belirtti. Yemenici bu toplantıları „belediye gününe“ dönüştüreceklerini ve ev sahipliği yapan belediyenin ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.



Yemenici, „Bugün Beyköy'deyiz. Bir daha ki toplantıyı Yığılca'da yapacağız. Katı atıkla ilgili görüşmelerimiz oldu. Orada işi neticelendirme noktasında bazı çalışmalar yaptık. Maliyetleri düşürme noktasında çalışmalarımız var çünkü ciddi bir külfet getiriyor bütün belediyelere. Belediye günü gibi bir gün yapacağız. Her altı ayda bir, bir belediyenin ihtiyacını karşılayacağız, 500 bin lira gibi bir fiyat konuştuk. Yığılca'daki toplantımızda netleştireceğiz ve el birliği, güç birliğini sağlayarak bu noktadaki bütün belediyelerin eksikliklerini kapatacağız diye düşünüyorum. Bu da Türkiye'de bir ilk olacak.“dedi.

 

Haber;S.Kaşkır