18 Temmuz salonunda düzenlenen Türkiye Büyükler  Karate Şampiyonası’na ikinci günü yapılan karşılaşmalar ile devam etti. Turnuvanın bugünkü bölümünde açılış seremonisi de yapıldı.

32 ilden 489 sporcunun katıldığı turnuvayı izlemek için Karate Federasyonu Başkanı Aydoğan Çelik, Vali Yardımcıları Erhan Türker ve Ramazan Şahin’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, İl Genel meclisi Başkanı Yusuf Ercan ve çok sayıda seyirci de tribünde yerlerini aldılar. Turnuvaya Polis Akademisi öğrencisi olan 30 sporcu da katıldı.

Turnuvanın bugünkü bölümünde, açılış seremonisi de yapılırken, Karate Federasyonu Başkanı Aydoğan Çelik, 2007 yılında göreve geldiklerinden bu yana Karate sporunda başarı grafiğinin yükseldiğini bunun  Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında görüldüğünü söyledi.

Çelik bundan sonraki hedeflerinin Estonya’da yapılacak olan  Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası ve Japonya da yapılacak olan Dünya Karate Şampiyonası’nda  birincilikler almak olduğunu söyledi.

Karatenin bir dövüş değil savunma sporu olduğunu söyleyen Çelik, eğitim düzeyi yüksek gençlerin de karateye ilgi gösterdiğini ifade etti.