Antalya‘da düzenlenen şampiyonaya 60 üniversiteden toplam 600 sporcu katıldı. Şampiyonada sağ ve sol kolda kadınlar 50, 55, 60, 65, 70 ve artı 70 kilogramda, erkekler ise 55, 60, 65, 70, 75, 80, 90 ve artı 90 kilogram kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Konu ile ilgili görüşlerini ifade eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey; geçen yılın da Türkiye Şampiyonu olan takımın Arş. Gör. Kadir Tiryaki eşliğinde hazırlıklarını disiplinli bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Bilek güreşi takımımızın kadınlarda üç gümüş madalya kazanarak Üniversiteye üç Türkiye ikinciliği getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Kürşat Karacabey, erkeklerde ise dört sporcunun Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandığını sözlerine ekledi. Bir sporcunun da Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini ve bronz madalya almaya hak kazandığını söyleyen Karacabey, erkeklerde takım halinde Türkiye Şampiyonu olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Karacabey, takım puanlaması sonucu 60 üniversiteyi geride bırakan Üniversitenin, “Turnuvanın En Centilmen Takım Ödülü”nü de kazandığını dile getirdi.

Spor servisi