Türkiye, Avrupa, Dünya ve Kıtalararası Dünya şampiyonu ünlü Kick Boks ve MuayThai oyuncusu Erkan Varol ile MuayThai’de Milli Takım hocası Muhammet Bişgin Öncü Medya’nın Cedidiye Mahallesi’nde bulunan yayın binasını ziyaret etti. Öncü Medya Genel Müdürü Murat Yavuz ve spor servisi ile bir araya gelen Varol Öncü Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu.



“Hendek’te MuayThai ve boks gecesi düzenleyeceğiz”
Kıtalararası Dünya Şampiyonu Erkan Varol yaptığı konuşmada hem Düzce’de bulunma sebeplerinden hem de yapacakları organizasyondan bahsetti. Varol, şöyle konuştu:

“Düzce’de bulunma sebebimiz Muhammet Bişgin hocamızı ziyarete geldik. Hendek’te 2 Mart’ta yapacağımız organizasyon ile ilgili görüş ve desteklerini almak için geldik.  İnşallah güzel bir organizasyonu ilerleyen zamanlarda Düzce’de düşünüyoruz.  Bununla ilgili de haber olarak sizlerin desteklerini aldığımız için size teşekkür ederiz. Hendek’te MuayThai ve boks gecesi düzenleyeceğiz.



“Düzce’de Hendek’teki gibi aynı konsepte yakın bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz”
Hendek’te dört düz boks var, 7-8’e yakında MuayThai gecesi düşünüyoruz. 190 ülkede canlı yayınlanacak organizasyonla Hendek’ten sesimizi dünyaya duyuracağız. Düzce’de düzenleyeceğimiz organizasyonda Hendek’teki gibi aynı konsepte yakın bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz. Orada MuayThaiyadakick Boks olarak konseptini hazırlayacağız. Muhammet hoca ile görüş birliği yaparak. Mayıs yâda Haziran ayları gibi düşünüyoruz.”



Varol’dan tavsiyeler…
Aldığı şampiyonlukları da anlatan Varol, şu tavsiyelerde bulundu:
“2003 yılında KickBoksta WKN Avrupa Şampiyonluğunu aldım. 2007 yılında dövüştüm sonrasında kıtalar arası kemer şampiyonasına girip kemeri kazandım. Atina’da K-1 Max Final 16’da dövüştüm. Avrupada ve Dünya da en iyilerle çıkıp dövüştüm. Bundan sonra da yolumuza devam ediyoruz, daha da iyi rakiplerle de maçlarımız olacak.  Kickboks ve MuayThai’ye merak salan gençlerimiz kendilerine hedef belirlesinler. Sadece Kick Boks değil vücutlarının yapısına göre istedikleri bir spor branşını yapmalarını tavsiye ederim. Spor sadece kendini savunmak değil, sağlıklı bir yaşam için, daha temiz ve ortam için ailelere ve çocuklarına bu sporları yapmalarını tavsiye ediyorum. Ben bu zamana kadar sporun her anlamda faydasını gördüm. Kick Boks ile MuayThai birbirinden ayıran farklılıklar var MuayThai de  Kılıç denilen sarılarak dirsek kullanmak KickBoks’a göre daha fazla, KickBoks’ta dirsek yok sadece diz var o da tutmadan vurma serbest. İkisi de birbirine yakın olmasına karşın daha sert olan spor MuayThai’dir. Dünyanın en şiddetli spor dalı olarak Tay boks. Kick Boks, MuayThai dünya da en çok izlenen sevilen ve tercih edilen branş haline geldi. Olimpiyatlarda yer alması ile ilgili olarak da bu spor dalının olimpiyatlarda da artık olması gerekliydi.”



“Düzce’de büyük bir MuayThai organizasyonu yapmayı planlıyoruz”
MuayThai Milli Takım Hocası Muhammet Bişgin ise şunları kaydetti:

“Erkan Varol ağabeyimiz hem Türkiye’de hem Dünyada sevilen çok ünlü bir ağabeyimiz bizleri ziyaret etti. Onun vasıtasıyla daha çok kitleye ulaşmak ondan faydalanarak aktiviteler için beraber görüşmelere yapıyoruz. Düzce ile ilgili dövüş sporlarını tanıtıyoruz. İstiyoruz ki ünlü dövüşçüler ilimiz ziyaret etsin. İlimizdeki gençler de bunları izlesinler. Onlarla aynı havayı soluyup o atmosferi yaşasın istiyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda Düzce’de büyük bir MuayThai organizasyonu yapmayı planlıyoruz.

“Amacımız gençleri salonlara kazandırmak”
İlimizde dövüş sporları futboldan sonra en fazla tanınan spor dalı oldu. Gittiğimiz bütün yerlerde iyi sporcularımız var. Kendisi ile de görüşüyoruz ilimizden iki oyuncumuz dövüşecek. Biz istiyoruz ki dövüş sporları da elimizde bir marka olsun. Bütün gençler örnek alsın. Daha evvel Düzce’den yetişen hiçbir oyuncu canlı yayında dövüşmedi biz burada öncülük yapacağız. Amacımız gençleri salonlara kazandırmak. Dövüş sporları biraz daha adrenalin daha fazla popülaritesi yükselmeye başladı bu da gençlerin ilgisini çekiyor.



“Bu sporda sağlıklı disiplinli vatana millete saygılı gençler yetiştirebiliyoruz”
Çünkü biz Türk olarak potansiyelimiz yüksek, adrenalimiz yüksek, kavga dövüş işlerini seviyoruz. Gençler bunu izledikleri zaman hepimizin patlayıcı bir yapımız var. Bu da onları çekiyor. Dövüş sporları bu aralar polaritesini yükseltti. Bu sporda sağlıklı disiplinli vatana millete saygılı gençler yetiştirebiliyoruz. Türk olsun yabancılar olsun bu sporu daha da benimsemeye başladı. Bu da Olimpiyat komitesinin dikkatinden kaçmadı ilerleyen zamanlarda bu spora destek artarsa daha iyi daha güzel oyuncuları ilimizden çıkarmış olacağız.

“Kadınlar kendilerini savunmayı öğrenmiş olurlar”
Günümüzde kadına şiddet çok fazla. İlimizde dövüş sporları yapan bayanlar çok az, bu sporları yapan kadınlar kendilerini savunmayı öğrenmiş olurlar kadına şiddetin de önüne geçmiş olurlar. Gelsinler dövüş sporlarını yaparak kendilerini savunmayı da öğrenmiş olurlar. Hayat boyu spor yapmamız lazım bu işin zamanı yok.”




Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ