U-13 Lİgi sorunlarla başladı. Takımların lisans sorununu halledememeleri nedeniyle, karşılaşmalar hükmen galibiyetlerle sona erdi. Lisanstan dolayı oynanamayan karşılaşmalar dostluk maçına çevrildi. Lisansların yetiştirilemediği daha önceden bilinmesine rağmen, forma törenine katılımlar kafaları karıştırdı.

Ayrıca lisans işlemlerinin sona ermesine bir hafta kala lisanslarını çıkaran takımlar, rakiplerinin çıkaramaması nedeni ile maç oynayamadı. Miniklerin sadece antremanla yetinmek zorunda kalmaları, Türkiye Şampiyonası'na nasıl katılacakları sorusunu akıllara getirdi.

U-13 Ligi'nde dikkati çeken konulardan bir tanesi de Belediye takımlarının bulunmayışıydı. Lig'de sadece Düzce Belediyespor ile Beyköy Belediyespor bulunurken, Beyköy Belediyespor'da lisansının olmayışı sebebiyle maçlara çıkamadı. Diğer belediye takımlarının lige katılmayışı farklı yorumlandı.

Yeni yönetimlerin spora gereken önemi vermediği düşünülürken, U-13 Ligi bu sezon beklenilen rağbeti görmedi. Hazırlıklarını yapan takımlar ise, oynayacakları takım olmayışı nedeni ile, kendini gösterememenin rahatsızlığını yaşıyor. Hiçbir hazırlık yapmadan şampiyonaya katılacak olan takımdan ne kadar başarı beklenebileceği sorgulanırken, Düzcespor'a alt yapıdan oyuncu verilmesi düşüncesinin ise nasıl gerçekleştirileceği ise merak ediliyor.