Düzcespor’la gibi 3.Lig’de mücadele eden Karadeniz temsilcisi Orduspor’a Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan 20 bin kapasiteli stadyum müjdesi…
Başkan Yılmaz, 2016 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan tek stat olan Ordu stadı ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Durugöl spor alanına inşa edilecek olan 102 milyon liraya mal olması beklenen stadın sulu sistem, alttan ısıtmalı ve doğal çim saha olarak inşa edileceğini ve 450 gün iş takvimi içerisinde inşa edilmesinin planlandığı kaydedildi.

Yılmaz, Ordu stadının tamamlanmasıyla birlikte şehrin içerisinde bulunan ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak olan 19 Eylül Stadyumu'nun bulunduğu alanın ise altı otopark üstü şehir meydanı şeklinde inşa edileceğini vurguladı.

Düzcespor'un 15 bin kişilik stadyum projesinde somut adım atılmadı

Düzcespor’la aynı platformda mücadele ederek şampiyonluk mücadelesi veren Orduspor’un büyük adımı, Başkan Keleş’in Düzcespor’a Kalıcı Konutlar Bölgesinde Fuar, Kongre, Stadyum, Bilim ve Medya Merkezi Projesi içerisinde yapacağını vaat ettiği 15 bin kişilik modern stadyum projesini hatırlattı.


Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Kuzey Çevre Yolu Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiine yapılacağını açıkladığı stadyum projesi

Keleş, Düzcespor’da başkanlık yaptığı dönemde 3. Ligde mücadele eden, Düzcespor için yönetim olarak Düzce´de sporun gelişerek ilerlemesi için elimizden geleni yapacaklarını söyleyip “Düzcesporumuzun şanına yaraşır bir statta mücadele etmesi için, 15 Bin kişilik modern stadyumu Düzce´ye kazandıracağız.” demişti. Keleş’in söz ettiği alanda geride kalan başkanlık süresince henüz bir çalışma yapılmadı.

Başkan Keleş, Kültür Mahallesindeki mevcut stadın Düzcespor’a yetmediğini her fırsatta dile getiriyordu.