Türkiye çapında düzenlenen futbol turnuvaları ilk kez halı saha dışına çıkarak Güzeldere Şelalesi'nde yapıldı. Özel bir firmanın düzenlediği turnuvaya Düzce'den Basın Birliği ile Gazeteciler Cemiyeti katılırken ulusal basından da star tv, kanal D, Zaman Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı gibi önemli basın kuruluşları katıldı.

Düzenlenen turnuvada 24 takım yer alırken bu takımlar üçerli gruplar halinde toplam 8 gurup şeklinde maç yaptılar. Turnuvada ilk maçı Düzce Basın Birliğininde yer aldığı guruptaki İhlas Haber Ajansı ile Cumhuriyet Gazetesi takımları yaparken ilk maça gülen taraf 6-4'lük skorla Cumhuriyet gazetesi oldu. Düzce'den katılan takımlardan Gazeteciler Cemiyeti ise oynadığı ilk maçta Zaman gazetesiyle karşılaşırken maçtan 6- 0 yenik ayrıldı. Düzce Basın Birliği'de oynadığı ilk maçta turnuvanın favorilerinden Cumhuriyet Gazetesine 7-3 yenilmekten kurtulamadı.

Turnuvada takımlar hem çim sahada hem de düzenlenen langirt oyunu turnuvasında ter döktü. Guruplar içindeki takımlar oynadıkları maçın ardından guruptaki rakipleriyle langirt oyununda karşı karşıya geldi. Düzenlenen turnuvada gurup maçları bugün yapılırken turnuva yarın oynanacak final maçıyla sona erecek.