Her ilde amatör takımlara düzenli olarak yardım yapılıyor ancak Düzce iline yapılmıyor olması tepkilere sebep oluyor.

Son olarak, her yıl amatör takımlara yapılan yardımlardan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne bu yılda yapılarak gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2004 yılında başlattığı Amatör Spor Kulüplerini spor malzemesi ile desteklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılan 2017 yılı malzeme dağıtım programı kapsamında 39 ilçedeki tüm amatör spor kulüplerine ihtiyaç duydukları malzemeler 26 Aralık'tan itibaren ulaştırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Türk sporunun lokomotifi olan amatör spor kulüplerine yönelik malzeme desteği çalışmaları 2017 yılında da devam edecek. Destekler kapsamında bugüne kadar antrenmanlarda ve müsabakalarda kullanılmak üzere 30 milyon TL’nin üzerinde spor araç-gereç ve malzemesi kulüplere, sporculara ve okullara ulaştırıldı.

2015 yılında 20 branşta yüz farklı çeşidi içeren spor malzemesi destekleri 2016 yılında da 5 milyon TL değerinde malzemenin spor kulüplerine, sporculara ve okullara ulaştırılmasıyla aralıksız devam etti. Son olarak geçtiğimiz hafta Cebeci Spor Kompleksi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından startı verilen 2017 yılı spor malzemesi dağıtım programı kapsamında 39 ilçede faaliyet gösteren bin amatör spor kulübünün ihtiyaç duyduğu spor malzemelerinin dağıtımına başlandı.

6 milyon TL'nin üzerinde bir spor malzemesi ile gerçekleştirilecek olan 2017 yılı amatör spor kulüpleri malzeme desteğinin Ocak ayının sonuna kadar sporculara ulaştırılması planlanıyor. Her yıl yapılan yardımların, amatör spor kulüplerinin spor malzemesiyle desteklenmesinin yanı sıra İstanbul’da sporun yaygınlaştırılması, kulüpler arası dayanışmanın geliştirilmesi ve ortak bir platform oluşturulması noktalarında da önemli katkıları bulunuyor.