Sporu geliştirmek amacıyla oluşturulan başta Düzce Valisi ve Düzce Belediye Başkanının da doğal üyesi olduğu Sporu Geliştirme Vakfı dururken, Düzcespor’un içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarılması için yeni bir komisyonun oluşturulması merak uyandırdı.

Yeni bir oluşuma gidildi
18 Ocak tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzcespor Kulüp Başkanı Cihat Algün, siyasiler, STK temsilcileri ve işadamlarının katılımıyla Düzcespor’un yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilmesi için düzenlenen bir toplantı ile komisyon oluşturulmuştu. Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında oluşturulan komisyonun üyelerinin ise, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, işadamları Sadık Dik ve Selahattin Kudu ile AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Cihat Çelik’ten oluşmasına karar verilmişti.

Yönetimin uzun süredir baş etmeye çalıştığı ancak tek başına altından kalkamadığı maddi sıkıntıların yanı sıra bir dönem transfer yasağı ile karşı karşıya olan Düzcespor’un giderek artan problemlerinin sona ermesi için bir masa etrafında toplanan ilgili kesimler, durum değerlendirmesi yaparak çözüm yollarını enine-boyuna tartışmıştı.

Spor’u geliştirme vakfı dururken komisyona gerek var mıydı?
Bütün bu gelişmelerin ardında da merak edilen başka bir konu sorgulamaya açıldı: “Düzce’de bulunan Sporu Geliştirme Vakfı ne güne duruyor?” Düzce’de sporun har dalına destek vermek için halihazırda bulunan; vali ve belediye başkanının da doğal üyesi olduğu vakıf dururken yeni bir oluşuma ihtiyaç olup olmadığı merak uyandırdı.

Vakıf çatısı altında toplanılabilir
Vakfın amaçları arasında ekonomik ve mali açıdan güçsüz durumda olan kulüpleri desteklemek ve güçlendirmek, sosyal ve ekonomik durumlarını düzeltmek bulunuyor. Düzcespor, bu vakıf çatısı altında sıkıntılarından kurtulabilir hatta yeni bir tesise dahi kavuşarak geleceği çok daha iyi bir duruma getirilebilir.

Haber: Ö. YILMAZ