Düzce’de sporun gelişmesi için zamanında faaliyette bulunan ama daha sonra atıl hale gelen Düzce Sporu Geliştirme Vakfı’nın yeniden faaliyete geçmesi için genel kurul yapıldı. Kalıcı Konutlar Erguvan Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya yoğun katılım oldu.



Yapılan genel kurula Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay,Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Düzcespor Başkanı ve Belediye Başkanı Yardımcısı Özgür Sağlam, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz, Düzce Eski Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Düzce ve Bolu Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve vakfın eski kurucularından Önder Tonyalı, Düzce’de faaliyet gösteren çok sayıda iş insanı katıldı.



Divan Başkanlığını Avukat Ali Dilber'in yaptığı  genel kurulda Düzce Sporu Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak Düzce Valisi Zülkif Dağlı seçilirken yönetim kurulu üyeleri ise Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzcespor Kulüp Başkanı Özgür Sağlam, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin, TSO Başkanı Tuncay Şahin, İş insanı ve vakıf kurucu üyelerinden Önder Tonyalı, Avukat Ali Dilber ve İş insanı Erdal Şahin oldu.



Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise Düzce Defterdarı Ali Aykaş, Mali Müşavir Cihat Çelik, Avukat Elif Sezer Cebat oldu.


“Birlik, beraberlik olduktan sonra aşamayacağımız engel yok”
Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Düzce Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikli olarak vakfı bu zamana kadar gelmesini sağlayan eski yöneticilere teşekkür ediyorum. 18 yıl önce öyle büyük bir heyecanla yola çıkılmış ki sonuçlarını görüyoruz. Şimdi ise biraz sekteye uğradı. Geçen yıl bir araya gelerek vakıf kuralım derken hazır elimizde vakıf var bunu değerlendirelim dedik. Baktığımız zaman ben Düzce için ne yapabilirim diyen bütün arkadaşlarımız buradadır. Bu arkadaşlarla birlikte hizmet edeceğiz. Ama bazı kriterlerimiz var. Bu da hiç bir siyasi görüş, etnik grup içerisinde olmadan yine Düzce’de sporu geliştirmek için uğraşmaya çalışmaktır. İkinci kriterimiz de bu vakıf sadece Düzce merkezi değil ilin tamamını kapsıyor. Üçüncü kriterimiz de sporun tamamını kapsamasıdır, sadece futbolu değil. Buradaki amaç her türlü spor dalına destek olmaktır. Birlik, beraberlik olduktan sonra aşamayacağımız engel yok.”

“Herkesi buraya destek vermeye çağırıyorum”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da şöyle konuştu:

“Bu vakıfla bütün spor dallarına hizmet edeceğiz. Birlikte çalışarak spora hizmet edeceğiz. Seçildik diye bu burada kalmasın ve herkes elini taşın altına koysun. Sporun gelişmesi için desteklerini esirgemesin. Düzce’de spor gerçekten istenen, ilgi gören bir şeydir. Bu nedenle herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Herkesi buraya destek vermeye çağırıyorum.”

Seçimlerin ardından yönetim kuruluna seçilenler vakıfın Düzce için hayırlı olması temennisinde bulunarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Genel kurula katılanlar spor vakfına maddi destek yapmayı da unutmadı.


Seçimlerin ardından yönetim kuruluna seçilenler vakıfın Düzce için hayırlı olması temennisinde bulunarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Genel kurula katılanlar spor vakfına maddi destek yapmayı da unutmadı.









Haber: M.AYDIN