Düzce'de sporu geliştirmek amacıyla oluşturulan başta Düzce Valisi ve Belediye Başkanınında doğal üyesi olduğu Düzce İlinde Sporu Geliştirme Vakfı'nın Düzce'de spora katkı sağlamak amacıyla yaptığı faaliyetler bir kenara, vakfın adı dahi unutulur duruma geldi. Günümüz koşullarında vakıf oluşturmak için çok detaylı ve keşmekeşli prosedürlerin mevcut olduğu bir tabloda, zorluklar içerisinde güzel bir amaca hizmet etmek amacıyla kurulan vakfın bu kadar ilgisiz bir şekilde kaderine terk edilmesi kamuoyunun vicdanında ince bir sızı olarak yer edindi.

 

Vakfın durumuyla ilgili yaptığımız “Adı var kendisi yok” başlıklı haber kamuoyunda vakfın varlığını sorgular hale getirdi. Haberin muhatabı olan yetkili merciler ise sessizliğini koruyor. Günümüzde ancak büyük maliyetlerle kurulabilen böyle bir vakfın hak ettiği değeri görmesi gerekiyor. Kamuoyu tarafından vakfın Düzce'de spora etkin olarak hizmet edebilmesi için yeniden çalışır vaziyete gelmesi ve Düzce'nin sporcularına katkı sağlanması için gerekirse bu önemli görevi daha iyi yapabilecek isimlerle vakfın yola devam etmesi de ortak akıl olarak konuşuluyor.

 

Merak edilen ise vakfın bundan sonra akibetinin nasıl olacağı. Ya Düzce böyle değerli bir kuruluşu göz ardı etmeyecek ve hem sporuna hemde sporcusuna değer katacak olan vakfını sahiplenecek. Ya da Düzce'de birçok kez yaşanan değerlerin unutulması hastalığına Düzce İlinde Sporu Geliştirme Vakfı'nı kurban edecek.


Haber:Y.SEVER