Tayland’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası kızlar 58 kiloda koparmada 84 kiloyla gümüş, silkmede 107 kiloyla altın madalya kazanan ve toplamda 191 kiloyla dünya şampiyonu olan Nuray Levent, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ziyaret etti.

Dağlı’nın Levent’i makamında kabul ettiği ziyarette Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Feyzullah Dereci, Levent’in Antrenörü Yasin Aydın yer aldı. Dağlı, Nuray Levent’e altın takarak ödüllendirirken antrenörü Yasin Aydın, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Başkanı Süleyman Alan ve kulüp yöneticilerini tebrik etti.

Ziyarette konuşan Dağlı, Levent’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik ettiğini söyledi.

Düzce olarak arkasındayız
Dağlı ‘ilimizin ve ülkemizin medarı iftiharı’ dediği Levent için şunları söyledi:
 “Nuray kızımız 58 kilo ile dünya şampiyonu oldu. Başarılarının devamını diliyoruz. Başarılı olması için de Düzce olarak arkasındayız. Ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız”

Cumhurbaşkanımız şaşırdı
Ziyarette duygu ve düşüncelerini aktaran 17 yaşındaki milli halterci Levent ise şöyle konuştu:

“Ben çok mutlu oldum. Tayland’a gittik ve yurtdışı için 3 aylık bir periyot geçirdik. Sonra yurtdışına gittiğimizde tabi hedefimiz şampiyonluktu ve şampiyonluğu elde ettim. Çok mutlu oldum ve zaten gözyaşlarımı tutamadım. Cumhurbaşkanımızla Konya Valiliğinde görüştük. Bana ‘kaç kilo kaldırıyorsun’ diye sordu. Ben de ‘toplamda 191 kilo diyince biraz şaşırdı’ cüssem de pek göstermeyince. Sonra beni tebrik etti.”