Van ilinin profesyonel futbol takımı Van BBSK TFF 3.Lig 2.Grupta mücadele veriyor. 2.Lig parolası ile mücadeleye başlayan Vanspor’un bu yılkı performansına baktığımızda 25 yaş ortalamasına sahip. 16 hafta içerisinde 5 galibiyet 8 beraberlik 6 mağlubiyet elde etti 23 puan ile ligde 6.sırada yer alıyor.



Van spor evinde 8 maça çıktı, 6 beraberlik 2’de galibiyet aldı. Ligin son dört haftasında puan kayıpları ile 6. Sıraya kadar düştü. Ligin 11. Haftasında ağırladığı Bergama Belediye spor galibiyetinden bu tarafa 5 haftadır evinde ve deplasmanda 3 puana hasret. 16 haftada Vanspor ikinci yarılarda daha çok gol buldu. İlk yarılarda 7  gol atarken ikinci yarılarda 16 topu kalesinde gördü.  



Van BBSK.  11 Aralık 2018 günü teknik direktör Feyyaz Uçar görevinden istifa etti, ilk yarı bitene kadar maçlara yardımcı antrenörlerden Turgay Karatekin yönetiminde çıkacak.

Van BBSK oyun dizilişini rakibe göre yapıyor.  Sahada zaman zaman 4-4-2, zaman zaman 4-1-41, bazen de  4-2-3-1 dizilişi ile de sahaya çıkabiliyor.

Öne Çıkan Oyuncuları

Bayburt İdare’den transfer edilen ve bu sezon 7 gol 1 asistle oynayan 26 yaşındaki oyuncu Güney Tutcuoğlu takımın banko oyuncularından birisi on numara mevkiinde oynayan kafa vuruşları yanı sıra serbest vuruştan golleri de olan bu futbolcuya Düzcespor dikkat etmeli.
Doğu Anadolu ekibinin 6 gollü sağ ayağını kullanan diğer bir oyuncusu da Umut Koray Öz, santrafor ve sağ açık olarak oynayabiliyor. 3 maçtır gol atamıyor. Sonradan girdiği iki maçta iki gol atmış. Bu sezon attığı gollerden dördü kafa vuruşuyla oldu.



Van BBSK’nin diğer bir santraforu Çağrı Tekin. 1,91’lik dev hücum oyuncusu genelde sonradan oyuna giriyor. Bu sezon 3 gol attı. Ligin 5. Haftasından bu tarafa gol atamıyor.  
Dikkat çeken oyunculardan birisi de Stoper mevkiinde oynayan 26 yaşındaki Yakup Demir bu sezon Van BBSK forması ile çıktığı Kemerspor ve Çatalcaspor maçlarında attığı iki golü de kafaya filelere gönderdi. Yakup Demir daha evvel oynadığı takımlarda da 5 golü de kafa ile attı.

SPOR SERVİSİ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8