TFF yaptığı açıklamada amatör takımların uyması gereken hususlar şu şekilde açıkladı.

“ASKF’ler vize-referans belgeleri ve “vize-referans ücreti” açıklamasıyla bankaya yatırılan dekontları (Kulüpler bankaya para yatırdıklarında kulübün TFF Tescil kodunu mutlaka yazacaklardır) TFF Bölge Müdürlüklerine vereceklerdir. Bölge Müdürlükleri vize-referans belgesi ve TFF hesabına yatırılan banka dekontu olmayan kulüplerin lisans işlemlerini yapmayacaklardır. ASKF’ler bu belgelerin bir nüshasını da illerdeki tertip komiteleri seçimlerinden ve grupların belirlenmesinden önce Futbol İl Temsilciliğine vereceklerdir. b) ASKF’lerden Vize-Referans alan yerel liglerdeki kulüplerin TFF hesabına 200 TL yatırmaları gerekmektedir. Gelişim liglerine katılmayıp, yerel liglerdeki altyapı kategorilerine katılacak profesyonel kulüpler ve Bölgesel Amatör Lig’e katılan kulüpler Vize-Referans ücreti olarak TFF hesabına 1.000 TL yatıracaklardır. ASKF’lerin alacağı Referans bedeli miktarı yerel lig kulüplerinden 200 TL’yi, profesyonel kulüplerden ve Bölgesel Amatör Lige katılan kulüplerden ise 250 TL’yi geçemez.

İllerdeki ASKF’lere yatırılacak olan bu miktarlar ilgili ildeki ASKF’nin banka hesabına yatırılacak vize formunu doldurup ASKF’lerden Vize-Referans belgesini almayan kulüplerin liglere katılabilmesi için TFF hesabına yerel liglerdeki kulüplerin 600 TL, Gelişim liglerine katılmayıp, yerel liglerdeki altyapı kategorilerine katılacak profesyonel kulüpler ve Bölgesel Amatör Lig’e katılan kulüplerin 3.000 TL yatırmaları gerekmektedir.

TFF Vize-referans (lige katılma) bedelini yatırmayan ve belgelerini ibraz etmeyen takımlar kesinlikle lig fikstürüne dahil edilmeyecek ve TFF Bölge Müdürlüklerinde lisans işlemleri yapılmayacaktır. Kulüpler vize-referans bedellerini Federasyonun Garanti Bankası A.Ş. 1. Levent Ticari Şubesi Müdürlüğü 186-6297758 no’lu hesabına (İBAN No: TR62 0006 2000 1860 0006 2977 58) yatıracaklardır. Kulüpler banka dekontuna kulübün isminin yanında TFF Tescil Kodunu da mutlaka yazması gerekir.”