29-07-2020 tarihinde Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu TFF Başkanı Nihat Özdemir ile görüşerek 2019-2020 tarihinde bütün liglerde küme düşmenin kaldırılması istediği öğrenildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu BAL takımlarının isteğini de söyleyerek TFF Başkanı buna olumlu bakarak hem küme düşmenin kaldırıldığını hem de 9 BAL takımının 3. Lige alındığını açıkladı.

DÜZCE KENETLENEMEDİ

Düzcespor Yönetim Kurulu’nun elinden ne geliyorsa yapmasına rağmen bazı engelleri aşamadığı bilinmekte. 9 BAL takımı kenetlenerek 3. Lige çıkarak Tokatspor ve Manisaspor ve diğer takımlar küme düşmesine rağmen liglerde kaldı. Düzce ve diğer takımlar kenetlenemeyince büyük maddi ve manevi zararların ortaya çıktığı gözlerden kaçmadı. Yapılan açıklamalar Düzce iline çıkmayınca Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşülmeyince Düzce taraftarları hüsrana uğradı.

DEFALARCA UYARDIK

Düzce Öncü Haber Spor Merkezi olarak defalarca uyarmamıza rağmen lobi oluşturamadık. Düzce ilinde yapılan açıklamaların hiçbir şeye yararı olmayacağını, Ankara veya İstanbul’da lobi oluşturmamız gerektiğini söylememize rağmen bunu yapamayınca BAL takımları gibi bile olmadık. Bundan nasıl bir ders çıkarırız, bunu Düzce ilinin bilmesi gerekir.