Bu yıl 8.’si düzenlenen Düzce Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük ilgi gördü.

 



Kalıcı Konutlar Anıt meydanında tertiplenen yağlı pehlivan güreşleri havanın sıcak olmasına rağmen hem güreşçilerin katılımı ve performansı hem de güreşseverlerin gösterdiği ilgi açısından takdir topladı.

 


Saat 11.00’da Düzce Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ile başlayan etkinlikler, yağlı pehlivan güreşçilerin yeşil sahada sergiledikleri performansa sahne oldu.

 


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in babası Hacı Şaban Keleş’in de izlediği güreşleri, bazı Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri de takip etti.

 


Düzce Belediye Başkanı Keleş, güreşlerin yapıldığı alanı gelecek yıl çimenleri ve sahayı daha da genişleteceklerini belirterek; Düzce’deki yağlı pehlivan güreşlerinin kalite ve düzen açısından büyük mesafe aldığını söyledi.

 


1992 Dünya İkincisi ve 1995 Avrupa Şampiyonu, Güreş Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Ramazan Topal da bu yıl 8.’si düzenlenen Düzce Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni mikrofonlarımıza değerlendirdi. 

 


Düzce’de geleceğin Dünya ve Avrupa şampiyonlarının bu sahalarda yetişeceğini kaydeden Topal, bunun için güreşe yapılan katkıların semeresinin ileride ortaya çıkacağını söyledi.

 

Haber;E.Tayhan