Düzce Belediyespor Kulübü tarafından Düzce’de ikincisi düzenlenecek olan yağlı güreş müsabakaları için hazırlıklar devam ediyor. 9 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan yağlı güreş müsabakalarına yaklaşık 350 sporcu katılacak.

13 ayrı kategoride yapılacak olan müsabakalarda pehlivanlar Baş, başaltı, büyük orta, destek büyük, deste orta, destek küçük, toz koparan, teşvik gibi kategorilerinde dereceye girebilmek için güreşecekler.

Ülkenin her yerinden pehlivanlarının katılacağı müsabakalar da ağırlıklı olarak Ordu, Samsun, Tokat, Gerede, Ankara, Antalya, Karamürsel, Sakarya, İzmit ve İstanbul bölgelerinden pehlivanlar katılacak.

Yağlı güreş müsabakalarında dereceye giren pehlivanlara çeşitli miktarlarda ödüller verilecek. 6 Bin Ytl’den başlayan ödüller kategorilere göre değişiyor. Toplam 24 Bin 600 YTL’nin ödül olarak verileceği müsabakalarda pehlivanlar başarılı olabilmek için güreşecekler.

Kırkpınar güreşlerine eşit olacak olan müsabakalara toplam 34 başpehlivan katılacak. Güçlü isimlerin bulunduğu başpehlivanlar arasında Recep Kara

Osman Aynur, Şaban Yılmaz, Hasan Tuna ve 2008 yılının ilk 4 başpehlivanı da Düzce’ye gelecek isimler arasında yer alıyor.