Düzce’nin tanıtımına ve ülke genelinde yapılan turnuvalarda adından söz ettiren Düzce Yağlı Güreşleri 21 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. Bu yıl 12. si yapılacak yağlı güreşler konusunda Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, açıklamalarda bulundu.

“Ağamızı açık arttırmayla seçeceğiz”
Başkan Ay, tüm Düzcelileri güreşlere davet ettiğini ve güreşler boyunca ikramlarda da bulunacaklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Yağlı Güreşlerde 32 tane başpehlivan olacak. Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve tüm halkımızı bekliyorum. Ayrıca bu sene ikramlarımız olacak ve meydanda lavabolar, güreşçilerimiz içinde duş yerleri yaptırdık. Biraz daha sosyal alt yapıya ağırlık verdik çünkü güreşçilerimiz geldiğinde duş alma problemleri vardı ve bu sene onu çözdük. İnsanlar için mescit yaptık, abdest alma yerleri yaptık, tuvaletler yaptık. Bu yıl bütün alt yapı eksikliklerini tamamladık. Güreş gösterilerimiz tamamen ücretsiz olacak. Ağalık uygulamasını bu sene başlatacağız. Bu konuda taleplerimiz de geliyor. Bu sene ağa kim olacak merakla beklediğimiz bir konu. Ağamızı açık arttırmayla seçeceğiz.”

Haber: M.AYDIN