Adete yap boza dönen ve on yılı aşkın süredir bir türlü net bir karar verilemeyen düzce şehir stadının açık trübünü için alınan son karar yıkılmadan bakım onarım yapılacak ve yeniden hizmete sunulacak.
1999 yılında meydana gelen iki deprem sonrasında düzcesporun profesyonel liglerde mücadele ettiği yıllarda taraftarların doldurduğu açık trbün takım amatör lige düştükten sonra ihtiyaçda duyulmaması nedeniyle kapılara kapalı kaldı ve sadece milli bayramlarda kapıları açılarak binlerce vatandaşların oturmasına izin verilmeye devam edilmişti,
5 yıl aradan sonra düzcespor yeniden profesyonel liglere döndü ve açık trbün kullanılmak istendiğinde futbol federasyonu kullanamazsınız cevabını verdi.
Aradan geçen zaman içinde onlarca kez burası hasarlı yıkılacak,
yok yıkılmadan onarımı yapılıp kullanılacak şeklinde resmi kaynaklardan açıklamalar yapıldı ancak son olarak bir iki ay önce trübünün yıkılıp yerine yeni bir trübün yapılacağı hatta örnek projelerle ilgili bilgiler resmi olarak açıklanmış stadın devriden beldiyeden yeniden gençlik ve spor genel müdürlüğüne gerçekleştirilmişti.
Açık trbünün yapımı için genel müdürlük tarafından kaynak aktarımıda yapılarak çalışmaların başlatılmasına karar verilmişt.
Düzceliler yıkımı beklerken yeni bir karar alındığı bilgisine ulaştık ve konuyla ilgili olarak gençlik ve spor il müdürü korhan öztekini aradık
öztekin bilgilerin doğru olduğunu ve trübünün yıkılmadan bakım onarım ve güçlendirilmesinin yapılacağını daha sonra üstününz kapatılıp koltukları monte edilecek dedi.
Bu karanın alınmasının depremlerden sonra genel müdürlük tarafından bir çalışma başlatıldığını ve genel müdürlüğün teknik elamanlarının veridği rapora göre yıkılmadan güçlendirilmesinin yapılması uygundur şeklinde olduğunu ancak stad belediyeye devredildikten sonra belediyenin yıkıp yenisini yapmak istemesi üzerine genel müdürlüğün belediye isterse kendisi yıkıp yapabilir denildiğini söyledi.
Yeniden stadın genel müdürlüğüe devrinden sonra 10 yıl önce tesisler daire başkanlığı teknik elamanlarının verdiği kararlar ve buna bağlı olarak hazırladıkları raporların geçerli olduğunu ve rapor ve projenin güncelleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra kısa zaman içinde ihalenin yapılacağını ve güçlendirme bakım onarımdan sonra açık trübünün üstünün kapatılıp koltuklarının montajının yapılacağını açıkladı.