Toplantıdan sonra açıklama yapan Başkan Vekili Ali Düşmez, "2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar, ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Kovid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulunun önerileri çerçevesinde yeniden değerlendirilecek olup, resmî açıklama önümüzdeki hafta içinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kamuoyu ile paylaşılacaktır," dedi

AMATÖR OYUNCULARDA İSYAN BÜYÜK

Türkiye’de bulunan amatör oyuncular bu karara isyan etti. Konunun sağlık kuruluna gitmesine isyan eden amatör takımın oyuncuları tarafından, “Bizler her zaman üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bizler evlerimize ekmek getirmek zorundayız.” ifadelerini kullanıldı.

YAPAMIYORSANIZ İSTİFA EDİN

Türkiye’nin her yerinde serbest dolaşım varken 10 bin dönüm içinde 11’e 11 futbol oynamanın çok daha az riskli olduğuna değinildi. Amatör takımlar tarafından transfer yapıldığını ve oyunculara ödemelerin gerçekleştiği vurganalanarak, açıklamalar şu sözlerle son buldu: “Bu işi yapamıyorsanız istifa edin, bu işi sizden daha iyi yapan işin başına geçsin.”

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr