Dünya Süper Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı Ziyaret Etti. Sofuoğlu Düzce Gümüşpınar Mevkii'nde Yapılması Planlanan Yarış Pisti Konusunda Vali Bülent Kılınç ile Görüş Alışverişinde Bulundu.

Dünya Süper Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret etti. Sofuoğlu Düzce Gümüşpınar Mevkii'nde yapılması planlanan yarış pisti konusunda Vali Bülent Kılınç ile görüş alışverişinde bulundu. Çocuğunuzun zekasını oyun oynatarak geliştirin!

Kenan Sofuoğlu, daha önce ziyaret ettiği Düzce Valisi Bülent Kılınç'tan Düzce'de bir motosiklet yarış pisti kurulması için istekte bulunmuştu. Talep üzerine harekete geçin Düzce Valiliği Gümüşpınar Mahallesi'nde bulunan araziye 2 bin 500 metrelik bir yarış pisti projesi hazırladı. Projeyi incelemek için Düzce'ye gelen Kenan Sofuoğlu, Vali Bülent Kılınç'ı da ziyaret ederek proje hakkındaki görüşlerini anlattı. Projeyi çok beğendiğini ifade eden Sofuoğlu, "Düzce'de çok iyi çalışmalar var. İstanbul'da bir pist var. Fakat kapattırıldı. Türkiye'de her ilde bir pist olması gerekirken bizim sadece Körfez'de ve İzmir'de pistlerimiz var. Hem motosiklet hem de otomobil yarışlarının yapılacağı bir pist yok. Düzce'de çalışmaların en kısa zamanda başlaması gerekir. İlk kazma vurulduktan sonra sonu gelir. 3 bin 600 metreye ulaşılmasa bile bu parkur bile yeter. Adım atılması şart. Adım atılan yerde Spor Toto destek verecek. Balkan yarışması için sporcular İzmir'e gelmeyecekler. Uzak olduğunu söylüyorlar. Düzce'de böyle bir yer olsa gelirler. Bu parkur çok güzel ve örnek olacak bir parkur. İtalya'da 300 dönüm arazi içinde 4 pist var. Ama Türkiye'de yok. İhtiyacımız var. Proje hayata geçirilirse ben her türlü desteği vereceğim." dedi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç ise projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, "2 bin 500 metre alan çıktı. Genişletebilir miyiz? diye baktık ama istediğimiz uzunluğu çıkaramadık. Eğer bu yeterli olacaksa hemen çalışmalara başlarız ve biz de her türlü desteği veririz." diye konuştu.