Fenerbahçe'nin Kaynaşlı Topuk Yaylası'na yaptığı tesis, diğer büyük kulüplerin gözlerini Düzce'ye çevirmesine neden olmuş, FB yatırımı sonrası 4 büyükten ikisi daha Düzce'nin kapısını çalmıştı. Beşiktaş Kurugöl'e, Galatasaray ise Gölyaka Kuyudüzü’ne yatırıma sıcak bakmıştı. Ancak görüşmelerin başlamasından bugüne geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte kulüp yöneticilerinin Düzce'de yaptığı incelemeler yatırıma dönüşemedi. Bu durumun sorumlusu olarak ise sürekli bürokrasi gösterildi.


Beşiktaş tapuyu öne sürüyor


Düzceli bürokratların sağladığı tüm kolaylıklara rağmen özellikle Beşiktaş Kulübü'nün tapuyu öne sürerek yatırım konusunda kendisini naza çekmesi artık eleştiri konusu olmaya başladı. Kurugöl'deki yerin devlet arazisi olması nedeniyle Fenerbahçe'de olduğu gibi kiralama yönetimi uygulanmak istese de Başkan Fikret Orman buna yanaşmıyor. Kurugöl'deki ormanlık alanının tapusunu isteyen Beşiktaş adeta bin dereden su getiriyor. Tüm olumlu yaklaşımlara karşın Beşiktaş'ın tapu sorununu kendi imkanları ile aşmaya yanaşmaması ve Başkanın “Top Düzce'de” demesi yatırıma niyeti olmadığını ortaya koyuyor.
Kurugöl'ün taliplisi çok

Başkan Orman'ın son açıklamasında “Eğer satarlarsa tesisi oraya yapacağız. Zaten şu anda dağ, taş. Biz o tesisleri yapmazsak orası, o haliyle duracak” şeklinde konuşması ormanlık arazinin hazır olarak kendilerine sunulmasını istediğini gösterirken sanılanın aksine Kurugöl'e bir çok talipli olduğu biliniyor. Doğal güzellikleri ile kamp ve tesis yatırımları yönünden gözde bir adres olan Kurugöl için başta İzcilik Kampı kurmak isteyen Memur-Sen olmak üzere bir çok kurum sırada bekliyor. Sağlanan kolaylıklara ve bürokratların girişimlerine karşın Beşiktaş'ın yatırımı askıya alması nedeniyle artık rotanın yeni yatırımcılara çevrilmesi bekleniyor.

 

Haber:S. Kaşkır