Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler, Trabzon ve Bolu'da gerçekleşen kamplara katılarak hem yeni dostluklar kuruyor, hemde hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşıyor.

Kamplarda hem sportif hemde kültürel birçok etkinlik yapılıyor. Gençler bu etkinliklerin hepsine, oluşturulan program çerçevesinde dahil olabiliyor. Kampta, rafting, kano, traktör, safari, kaya inişi, painttbal, oryantiring, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, yapay duvar tırmanışı gibi birçok sportif etkinliğin yanısıra, halk oyunları, açık hava sineması, köyde hayat, tiyatro, gece eğlenceleri gibi birçok kültürel faaliyet ücretsiz olarak gençlere sunuluyor. Ayrıca yörenin tarihi ve doğal güzelliklerininde gezildiği bu kamplarda gençler, Trabzon'da, Sümela Manastırı, Uzungöl, Kalkandere Şelalesi, Ayosofya Müzesi ve Atatürk Köşkü'nü, Bolu'da ise, Gölcük, Abant, Göynük, Yedigöller ve çevre köyleri geziyor. Kampa ulaşım katılımcılar tarafından karşılanırken, kam ücreti olan120 TL içinde, konaklama, 3 öğün yemek, etkinlikler, geziler ve çeşitli ikramlar yer alıyor.

Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Bolu- Aladağ Doğa Kampı, 2-10 Temmuz 2009 tarihleri arasında, Trabzon Sultanmurat Yaylası Doğa kampı ise, 3-11 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.