Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, UEFA temsilcisi ile kulüplerin başkan ve yöneticileri katılım gösterdi.

Divan kurulu başkanlığını Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yaptığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunulmasının ile başladı.

Gündem maddelerinin oylanması ardından gerçekleştirilen oylama sonucunda Nihat Özdemir 174 oy alarak TFF Başkanlığı'na seçilerek Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli dönemi ibra edilmiş oldu.

28 Şubat'ta TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in istifası ardından başkanlık görevini genel kurula kadar vekaleten Hüsnü Güreli yürütmüştü.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, alınan sonucun tüm Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek 7 yıl görev yapan Demirören’e teşekkür etti. Türk futbolunu hak ettiği yere getirmek için çalışacağını taahhüt eden Özdemir, 5 büyük futbol ülkesinin çalışmalarını yakından araştırmak için komite kuracaklarını ve bu komiteye yönetim kurulundan, Merkez Hakem Kurulu’ndan, kulüp lisans temsilcilerinden ve basından kişiler alınacağını belirtti.

Nihat Özdemir’in listesinde ise şu isimler yer aldı:

Servet Yardımcı
Mehmet Baykan
Erdal Bahçıvan
Erhan Kamışlı
Yılmaz Büyükaydın
Ali Düşmez
Mustafa Çağlar
İsmail Erdem
Mustafa Hacı Kerimoğlu
Nuri Akın
Selim Soydan
Hasan Akıncıoğlu
Alkın Kalkavan
Hamit Altıntop

Nihat Özdemir kimdir?

Türkiye'nin en zengin iş insanlarından biri olan Nihat Özdemir 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babası olan 69 yaşındaki Özdemir, sanayi, turizm ve inşaat alanlarında ülkeye katkılar sağlamıştır.

Bir holdingin yönetim kurulu başkanı olan Nihat Özdemir, uzun yıllar Fenerbahçe asbaşkanlığı görevini yürüttü ve TFF Başkan Vekili sorumluluğunu üstlenmişti.