Süper Amatör Lig'de mücadele edecek olan Düzcespor yeni sezon antremanlarına Şıralık'taki tesislerinde başladı. Şıralık'taki ön hazırlığın ardından kırmızı lacivertli takım Topuk yaylasında kampa girecek. Sezon açılışına Kulüp Başkanı ve Belediye Başkanı İsmail Bayram ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Başkan İsmail Bayram, açılışta yaptığı konuşmada yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu söyledi.

Hedef bir üst lige çıkmak

Başkan Bayram, "Yeni sezon, ilk antremanı başlıyor. Kadromuz da tamam diyebiliriz. Belki bir futbolcuyla ilgili tasavvufumuz olabilir, ama onun haricinde bir eksiğimiz yok. Takımımız, burada bir hafta, on gün antremanlar devam ettikten sonra topuk yaylasında kampa girecek. Bir hafta ya da sekiz gün kadar, oradaki kamptan sonra yine çalışmalar devam edecek. Bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz. Hedef tabii ki Düzcespor olarak üst liglere çıkmak. Bugüne kadar bu noktada çok fazla bir şey olmadı maalesef uzun yıllardır düşerek gidiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte adım adım üst liglere doğru tırmanmak istiyoruz. Bütün hedefimiz bu. Futbolda hem iyi bir takımla başarı sağlayabilmek hem de alt yapı anlamında da Düzceli gençleri sporcu olarak yetiştirebilmek. Bu iki amacı birden inşallah hem Düzcespor çatısı altında hem diğer kulüplerimizle gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sene de iyi bir takım kurduk yine, aynı şekilde teknik heyetimizle, futbolcularımızla,yöneticilerimizle hedefimiz belli, inşallah başarılı olacağız, sezon sonunda inşallah istediğimiz gibi bir noktaya geleceğiz." dedi.

Kulüp Başkanı Başkanı Bayram, bu yıl Aziziye Mahallesi'ndeki belediye sosyal tesislerini de kullanacaklarını belirtti. Sezon maçlarını Şıralık'ta mı yoksa 18 Temmuz Stadı'nda mı yapacakları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bayram şu şekilde cevap verdi:

"Bu konuyla ilgili yöneticiler olarak teknik heyetimizle görüşme yapacağız.Sonra hangi sahada oynamamız daha uygunsa, daha avantajlıysa o doğrultuda karar vereceğiz. Stadla ilgili böyle bir tasarruf olup olmadığını ben bilmiyorum ama tabii biz bu maçları buradaki yerel amatör spor kulüpleriyle yapacağız. O anlamda onların da tercihlerini dikkate alarak doğru karar neyse onu vereceğiz. Önce biz bir kendi aramızda oturup konuşalım, ondan sonra en sağlıklı kararı veririz. Projesi zannediyorumki bu hafta artık ihaleye hazır hale geliyor. O proje üzerinden inşallah o çalışmaları gerçekleştireceğiz. Proje bittiğinde zaten onunda bir tanıtımını yaparız, bu alanda olacak proje. Sadece yeri değişti ama bu alanda olacak."

 


Hedeflerimiz uzun vadeli

Düzcespor Antrenörü Özgür Oral ise, uzun vaadeli hedeflerinin oldunu belirterek kadro oluşturma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Oral, "Düzcespor'un başka bir hedefinin olması mümkün değil. Düzcespor hiçbir zaman şampiyonluktan başka bir hedefi olan bir takım olmadı. Ama şartlar ya da çeşitli şanssızlıklar diyelim kulübü burada amatör kümeye kadar indirdi. Bizim ilk hedefimiz buradan Bal Ligi'ne, aynı şekilde çalışma imkanımız olursa, bu seneyi başarıyla bitirerek Bal Ligi'nden 3. Lig'e çıkartmak. Hedeflerimiz uzun vadeli hedefler. Biz kadromuzu kendi imkanlarımız dahilinde, hedeflerimiz doğrultusunda kadro oluşturmaya devam ediyoruz, hala bitmiş değil henüz transferlerimiz. Bir iki mevkii için görüşmelerimiz devam ediyor, adaylar var. Kimisini biz beklioruz, kimisi bizi bekliyor, kimisiyle hala görüşmeler var, bunları ismen dile getirmeyeyim şimdi.Onları da tamamladığımız zaman düşündüğümüz kadroya ulaşmış olacağız."dedi.

 



Sezon açılışı için katılımcılara ve sporculara pasta ve tatlı ikram edildi. Düzcespor, 2013-2014 futbol sezonu transfer çalışmaları kapsamında son olarak Yalova Armutluspor takımından kalce Samet Gündüz ve geçen yıl oynayan Hakan Sarıgül ile anlaştı. Kırmızı lacivertli takımda halen santrafor arayışları devam ediyor.

 

Haber;  S. KAŞKIR