1999 yılında yaşanan depremlerde hasar gören ancak yaklaşık 11 yıl hiçbir çalışma yapılmadan atıl olarak bırakılan 18 Temmuz açık tribünü için hala bir çalışma yok. Yıllarca maçlarda seyirci alınmadan harabe halinde duran tribünün tamir edilsin, yıkılsın yeniden yapılsın, çelik olsun portatif olsun tartışmaları arasında nihayet geçtiğimiz yıl yıkılmasına karar verildi. Tribün yıkıldı ve çevresine branda çekildi. Geçen sezon maçlar böyle bir stadyumda oynatıldı.

Geçtiğimiz Ekim ayında yıkılan tribün için hala bir gelişme yok. Düzce'nin yeni ve modern bir stada kavuşması böyle giderse hayal gibi görünürken, mevcut stadın yapılmaması ise eleştirilere yol açıyor. Çevresi brandalarla kapatılmış açık tribünün yapım işinin yeni sezona da yetişmeyecek olması taraftarların da tepkisine yol açıyor.

Yeni tribün için hazırlanan projelerde eksiklikler olması nedeniyle gecikme yaşandığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Vali Vasip Şahin dahil, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ve tesisler daire başkanlığının konuyla ilgilendiğini, tribün projesinin Ankara'da olduğunu ancak projede bazı eksiklikler bulunması nedeniyle gecikme yaşandığını belirtti. Çelik beton şeklinde yapılması planlanan tribünün 3 bin kişilik olacağını ifade eden Öztekin, genel müdürlüğün istediği bazı kriterlere uymayan projenin tasdik edilmesinden sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılacağını kaydetti. Tribün için gereken ödeneğin belli miktarının hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Öztekin, “ Ancak asıl maliyet proje tamamlandıktan sonra belli olacak bunun için ek ödenek talebimizde kabul edildi. Bu ödeneği de rahatlıkla alabileceğiz.” dedi. Öztekin, henüz proje aşaması geçilmediği için tribünün yeni sezona yetişemeyeceğini de belirtti.

Düzcespor ile ilgili yapılan haberler gelen yorumlara bakıldığında, hangi haber olursa olsun mutlaka stad ile ilgili düşüncelerde sıralanıyor. Düzceliler özellikle stad konusuna acil çözüm bekliyor. Düzce’ye böyle bir stadın yakışmadığını savunan taraftarlar, stadın yeni bir yerde, daha modern olarak yapılmasından yana. Bazı taraftarla ise, istenildiği kadar takım kurulsun tribün olmadığı sürece kim izlemeye gelecek diye düşünüyor. Stad konusunda bir yorum yapan vatandaş, “ 81 il düzce bu konuda neden cezalandırılıyor anlamış değilim. Bu stad başka İl de olsaydı böyle mi olurdu.” diyerek tepkisini belirtiyor. Böyle bir stadı Düzce'nin ayıbı olarak gören taraftarlar, bu sezon şampiyonluk hedefi ile yola çıkacak olan Düzcespor'a rakiplerini ağırlayacağı bu stadın yakışmadığı görüşünde de birleşiyor.

Haber; H. İŞCAN