Bu kapsamda hayata geçirilecek olan “Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası” organizasyonunda Suriyeli göçmenlerden oluşturulacak futbol takımları yer alacak. Göçmenler tarafından kurulacak takımlar 18-25 yaş arası gençlerden seçildi. Turnuvada toplam 24 takım yer alacak. 19 Mart’ta başlayacak olan turnuvanın 10 Nisan tarihinde sona ermesi planlanıyor.


 19 Mart Cumartesi Günü Şehit Kamil Belediyesi İlçe Stadyumunda, kamplardan getirilecek 2000’e yakın Suriyeli göçmenin katılımıyla turnuvanın açılış töreni yapılacak.Eski futbolcular ve sanatçılar da sahada olacak.

 17 Nisan tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunda tamamlanacak organizasyonun finalinde, turnuvada yer alan takımlar içerisinden seçilecek bir altın karma takım ile ülkemizde önemli başarılar elde etmiş eski futbolcu ve sanatçılardan oluşan bir takım gösteri maçı yapacak.Organizasyon açılış ve kapanış törenleri ile Suriyeli kardeşlerimizin içinde bulundukları zor durumdan bir süreliğine uzaklaşmalarının sağlanması hedefleniyor. Onları mutlu edecek etkinliklerle organizasyon renklendirilmeye çalışılacak.

  Bu genç nüfusun, savaş ve göçün travmatik etkilerinden, bir nebze uzaklaştırılmasının sadece ülkemiz için değil, dünya toplumu adına büyük önem arz ediyor olduğu bilinciyle gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyon, sporun dostluk/kardeşlik ve barış duygusuna dayalı, olumlu toplumsal etkilerinin vurgulanması bağlamında da büyük önem taşıyor.

  Turnuvaya katılanlar A Milli Futbol takımının maçını izleyecek.Türkiye Futbol Federasyonu da "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası" na katkı sağlamak adına turnuvaya katılan tüm Suriyeli göçmenleri 24 Mart Perşembe Günü An talya'da gerçekleşecek olan Türkiye - İsveç maçına davet etti. Turnuvaya katılanlar Milli Takımımızın maçını statta izleme fırsatını bulacaklar.

 SPOR SERVİSİ