Düzce Belediyesporun yetenekli oyuncusu 1997 doğumlu Orhan Kural ı Düzcesporun aynı Gruptaki rakibi olan Tire 1922 alarak profesyonel imza attırdı. Düzce Belediyesporun kadrosunda 5 sezondur bulunan Orhan Kural Düzce Belediyesporun bütün yaş kategorilerinde forma giydi.
Nurettin Zafer stadında her sene 60 müsabakaya çıkan 1997 doğumlu olan Orhan Kuralı Düzcespoun neden görmediği ve aynı yerde yiyerek aynı yerde yatan bir oyuncuyu görmeyen Düzcespor yönetimi nin ve  sportif Direktörü Erol Köseer  spor camiasından tepki aldı.
Sporseverler tarafından Spor camiası sayıları Orhan Kural gibi Düzce’de fazla olan yetenekli oyuncuları görmediği gibi bu gibi yetenekli oyuncuları Düzcesporun 25 kişilik kadrosuna almaya layık görmüyor mu denmekte
 Düzcesporun her sene şuursuzca para harcamak yerine Düzceli gençlerin önünü açmak adına projeler üretilmesi gerektiği görüşü ön planda. Spor severler Düzcesporun Akademi ligi ile ilgili hiçbir çalışma yapmadığı gibi Akedemi liglerine yapılan müracattan da vazgeçileceği sızan bilgiler arasında yer alıyor
Spor severler Düzcesporun kurtuluşunun kuralacak Akademi ligi olduğunu düşünüyor.Düzcespor seyrederse Tirespor bu gibi yetenekli oyuncuları alacağı belirtiliyor.