F.Bahçe'de daha iki hafta önce rakibi Mehmet Ali Aydınlar’a ezici bir üstünlük kurarak 11. kez başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım bir yandan kulübü yeni dönemde daha da güçlendirecek projeleri hayata geçirmeye hazırlanırken diğer yandan en kötü senaryoya da kendini hazırlıyor.

 

Cezasının onanması durumunda 2.5 yıl daha hapis yatma olasılığı bulunan sarı-lacivertlilerin 1 numarası yakın çevresi ile yaptığı sohbetlerde gönlünden geçen yerin Topuk Yaylası Tesisleri’nin de bulunduğu Düzce’de yapımı süren cezaevi olduğunu söyledi.

 

Futbolda 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan şike davası kapsamında tutuklanıp yaklaşık 1 sene cezaevinde yatan sarı-lacivertlilerin 1 numarası, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nden toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezası almış sonrasında kararı temyiz etmişti.

 

ARTIK KARAR BEKLENİYOR

 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin usul yönünden eksiklik nedeniyle geri gönderdiği dosya eksiklerin tamamlanmasının ardından 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden Yargıtay’a gönderilirken artık karar için son düzlüğe girildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.

 

Yattığı süre göz önüne alınarak 2 Temmuz 2012 tarihinde serbest bırakılan Yıldırım, Yargıtay’ın cezasını onaması durumunda yeniden cezaevine girecek ve infaz yasasından faydalanarak yaklaşık 2.5 yıl daha hapiste kalacak.

 

TOPUK YAYLASI’NA YAKIN

İşte bu ihtimali de göz önünde bulunduran Aziz Yıldırım’ın yeniden hapis yatma ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda cezasını sarı-lacivertlilerin Topuk Yaylası Tesisleri’nin de bulunduğu Düzce’de tamamlamak istediği öğrenildi.

 

2014’TE FAALİYETE GİRECEK

 

Yıldırım bu talebi kabul görürse Akçakoca A1 Tipi Kapalı Cezaevini’nin kapatılması nedeniyle Düzce’nin Çilimli İlçesi’nde yapımı devam eden ve 2014 başında faaliyete geçmesi beklenen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda cezasını tamamlayacak.

Kaynak:ensonhaber