Bakımsızlık nedeniyle daha önce “ Bir yatırım böyle heba edilir” diye duyurduğumuz ardından çok geçmeden yoğun kar yağışına da dayanamayarak yerle bir olan Çilimli İbrahim Hoşver Ortaokulu’nun çatısı yıllardır onarılmayı bekliyor. 2004 yılında inşa edilmesine rağmen adeta döküldüğü daha önce İl genel Meclisi tarafından hazırlanan raporlarla tespit edilmiş, tehlike geliyorum demişti. İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre spor salonunun çatısının çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirilmişti.

Derken beklenen olmuş Çilimli İbrahim Hoşver ortaokulu okulu spor salonunun çatısı 2012 yılında yağan kara dayanamayarak çökmüştü.

Yaklaşık 2 yıldır, kurumlar arası bürokrasi nedeniyle spor salonu çatısı beklemede… önce milli eğitim sonra il özel idaresine havale edilen spor salonuna bir çivi dahi çakılmamış.

O gün bugündür yapılmayı bekleyen spor salonu meğer mahkeme engeline takılmış… Müteahhit firma okul idaresini, okul idaresi müteahhit firmayı mahkemeye vermiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdareden gelen yetkililer incelemelerde bulunsa da bir sonuca varılamayan spor salonu yıllardır kullanılamıyor. Son olarak bilirkişi heyetinin de incelemede bulunduğu spor salonunun mahkeme sürecinin ne zaman sona ereceği ve onarılmaya başlanacağı merak konusu…

Haber; S. KAŞKIR