Düzcespor kongresinin tamamlanmasının ardından spor kamuoyunun dikkati, takımı ikinci lige taşımak için mücadele edecek olan teknik kadro ve oyunculara çevrildi. Takım, geçtiğimiz Sezon Süper Amatör'de yaklaşık 470 bin YTL'ye kurulurken, önümüzdeki sezon iddialı bir takım kurabilmek için bu sayının daha büyük rakamlara ulaşması bekleniyor.

Başta Düzcespor Başkanı Hasan Aktürk üzere tüm yönetim kurulu üyeleri, hedefin ikinci lig olduğunu ifade ediyor. Bu iddialı takımı kurabilmek ise oldukça büyük bir maliyet gerektirecek. Kongre sırasında geçtiğimiz sezonun toplam bütçesi yaklaşık 625 Milyon YTL olarak açıklanırken, bu rakamın ikiye veya üçe katlanabileceği dile getiriliyor. Bu durumun da Yeni yönetimin gerek kurumsal, gerekse iş çevrelerinin desteğine daha çok ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

Diğer yandan, geçtiğimiz sezonda takımı üçüncü lige taşıyan kadronun ve teknik heyetin ne olacağı da merak ediliyor. Yönetimin ilk seçenek olarak tecrübeli hoca Zafer Göncüler ile yeniden masaya oturmayı planladığı gelen bilgiler arasında. Göncüler ise maddi ve manevi olarak anlaşabilirse, takımı bir sene daha çalıştırmak istediğini ifade etti.. Göncüler, yönetimin görev bölümünü yapmasının ardından yönetim ile yapacağı görüşmenin önümüzdeki sezon takımı çalıştırıp çalıştırmayacağının ortaya çıkaracağını da belirtti.

Yeni yönetimin bulması muhtemel kurumsal destekler ile maddi bir sorunu olmayacağı var sayılırsa, en önemli konulardan biri de transferler olacak. Üçüncü Lig protokolü gereği otuz yaş sınırlaması bulunması dolayısıyla, bazı oyuncuların kendiliğinden ayrılması zorunlu.. Yeni yönetim, profesyonel ligde de iddialı olacak bir takım oluşturabilmek için genç ve iyi oyuncuları renklerine bağlamak zorunda. Tabii ki bunun sonucu olarak, transfere geçtiğimiz sezonda olduğundan daha fazla para harcaması gerekecek.