Akçakoca Belediye Başkanı ve Akçakocaspor eski Kulüp başkanı Fikret Albayrak ve Akçakocaspor antrenörü Selahattin Bal, Öncü Televizyon’da Hasan Kaya ile Sportmence programına katıldı. Albayrak, kulüp başkanlığını neden bıraktığına dair yaptığı açıklamada, baraj maçında yaşanan küfürlü tezahüratın bundan etkili olduğunu söyledi.

Maçtan dönünce istifa kararı aldım..

Hasan Kaya’nın, “ baraj maçındaki küfürlü tezahürat sırasında neden müdahale etmediniz” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Albayrak, “ 5-6 kez o tribünlere gidip küfürlü tezahürat kesilsin diye müdahale ettim. Gerekirse o grubun dışarıya çıkarılmasını talep ettim. Ancak etkili olamadık. Seyirciler arasına karışmış bir grubun etkisi ve bizim bazı taraftarlarımızın da eşlik etmesiyle bunlar gelişti. Basında çıkan şekliyle eleştirildim, gittim fakat susturamadım. Bu nedenle Akçakoca’ya döndüğümde istifa kararımı aldım ve açıkladım.” Dedi.

Çok utandım…

Küfürlü tezahüratlara, Düzce tribününden açılan bir pankartın neden olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Albayrak, pankarta ne yazıldığını programda söyleyemeyeceğini ifade etti. Albayrak, “ Düzcespor’a yapılmış küfürlü tezahüratı kendime yapılmış sayıyorum. O çirkin tezahürat sırasında çok utandım, yüzüm kızardı. Yanımda oturan Düzcespor Kulüp Başkanı İsmail Bayram’ın yüzüne bakamadım. Bu tür şeyler, Düzce ile Akçakoca arasında geleceğe yönelik kavga ve düşmanlık yaratmaz. Bundan sonra böyle şeylerin olmasına asla izin verilemeyecek.” Şeklinde konuştu.

Para için oynayacak futbolcu istemiyorum dedim

Sezon başında adapte sorunu yaşayan Akçakocaspor’un ikinci devre toparlandığını vurgulayan Albayrak, baraj maçı öncesi futbolcuların kamp yaptığı oteldeki konuşmasının oyuncuları etkilediğini ve baraj maçını kazanmalarını sağladığını dile getirdi. Albayrak, “ Takımın kamp yaptığı otele gittim. Kısa bir toplantı yaptım. Parayla oynayan topçu istemiyorum dedim. Şampiyonluğa prim yok, son taksitinizi maçtan sonra alacaksınız diye konuştum. Oynamak istemeyen hocaya söyleyip ayrılabilir dedim. Benim sözlerim üzerine hepsi kenetlenip çıkıp baraj maçını aldılar. Önümüzdeki sezon alt yapıya daha çok önem vereceğiz. Toplam bütçenin yüzde 25’ini alt yapıya harcayarak, gençlere fırsat vereceğiz. Şehir stadyumunun yanındaki alan Akçakocaspor kulüp binası yapmak için Gençlik Spor müdürlüğünden talebimiz var haber bekliyoruz. Düzce mutlaka 3. Ligde olması gereken bir şehir. Biz bu yıl 3. Lige mutlaka çıkacağız.” Dedi.

Düzce Beyköyspor olmalı

Beyköyspor’un Düzce ile birleşmesi konusunda da olumlu düşündüğünü söyleyen Albayrak, “ Bu doğru bir düşünce hemen karar alınıp hayata geçirilmeli. Düzce’nin yeri amatör ve 3. Lig değil 2. Ligdir. Bunun için tüm Düzce kenetlenerek bu sorunu çözmelidir. Düzcespor’un başarılı olması bizi mutlu edecektir.” İfadelerini kullandı.