Eski Düzce Valisi ve 2007 CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Halil Nimetoğlu, Düzce'nin emrinde olduğunu ifade ederek, siyaset dahil her alanda hizmete hazır olduğunu söyledi.

Bürokrasi ile siyasetin arasında fark olmadığının altını çizen Nimetoğlu, ''eskilerin siyasete bulaşanın kolay kolay kopamayacağını, ancak siyasetin kendisinin devam etmesine ne ölçude devam etmesine olanak vereceğini bilemediğini söyledi. Nimetoğlu, Ne bürokrasiye, ne siyasete küsmediğini, küskünlüğün ülkeye küsmek anlamına geleceğini ifade etti.

Eski Vali Nimetoğlu, 'Düzce'ye tekrar döner misiniz?' sorusuna da, Düzce'den ayrılmış olmadığını, kendisinin Düzce ailesinin bir üyesi olduğunu, Bürokrasi görevi olarak mümkün olmasa da, gerek sosyal aktiviteler, gerekse siyaset olarak ülkenin ve Düzce'nin emrinde olduğunu dile getirdi.

Düzce'ye vakit darlığı sebebi ile uğrayamadığını dile getiren Nimetoğlu, Kaynaşlı ile Düzce yolunun yapılmasına sevindiğini dile getirdi. Akçakoca-Düzce yolunun ise tamamlanmamasına üzüldüğünü ifade eden Nimetoğlu, yolda az bir çalışma kaldığını gördüğünü ve bu yıl tamamlanmasını umduğunu söyledi.