Düzce de oturan 24 yaşındaki obezite hastası Tahsin Çelebi, obezite hastalığının ailesinden irsi olarak geldiğini, ailenin en küçük ve en şişmanın kendisi olduğunu belirterek, yeni tedavi sistemlerini takip ettiğini ama bir türlü kilo veremediğini, Üniversite Doktorlarından Op. Dr. Mevlüt Pehlivan ile görüşmenin ardından mide bandı taktırmaya karar verdiğini ifade etti.

 

Operasyonu gerçekleştiren Pehlivan ise dünya genelinde obezite hastalığının bir sorun olduğunu belirterek, ABD'de Obeziteye bağlı ölümlerin, sigara’ya bağlı ölümlerden sonra 2. sıraya çıkmış durumda olduğunu dile getirdi.Dünya genelinde Obezite sorunu olduğunu., Hastaların yapılan bazı diyetlerde başarı sağlayamadığını, Kilo almaya eğilimli hastaların cerrahi olarak tedavi etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, çeşitli alternatifler uygulayarak midenin içine balon yerleştirdiklerini, baypasla yapılan obezite ameliyatları ya da ayarlanabilir mide bandı gibi, son 10 yılda bu yöntemlerin popüler olmasının 2 nedeni olduğunu belirterek, birinci nedenin obezite sıklığının artışı diğerinin de, kapalı ameliyatlar ile yapılıyor olması gösterdi.