Muhasebeciler Günü nedeniyle Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından Anıt Park’ta bir tören gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Remzi Günal ve beraberindekiler Atatürk anıtına çelenk koydular. Sonrasında bir açıklama yapan Başkan Günal, muhasebecilerin sorunlarına ilişkin bilgiler aktardı.

 Günal yaptığı açıklamada sorunları; haksız rekabet, tahsilat, mesleğe dışarıdan girişler, yetki karmaşası olarak sıraladı. Günal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘ Yeminli mali müşavirlik sınavının Maliye Bakanlığı gözetimine verilmesi öngörülüyor. Bu maddede kullanılan gözetim sözcüğü sınav komisyonunun üyelerinin de Maliye Bakanlığı tarafından seçileceği dikkate alındığında objektiflik konusunda kuşku uyandırıyor. Bu düzenleme Anayasa’nın 135. maddesi ve demokrasinin gerekleriyle bağdaşmıyor.’

 Sorunların tespitinin ardından çözüm önerileri konusunda da açıklamalar yapan Günal, ‘Her şeyden önce tasarı aceleye getirilmiştir. Ciddi eksiklikler ve hatalar içermektedir. Tasarı, yürürlükteki yasayla bile kıyaslandığında işleyişi ağırlaştırmakta, adeta hantal yapıyı besleyecek hükümler içermektedir’ şeklinde konuştu.

Günal açıklamanın sonunda Kuzey Irak’ta yürütülen kara harekatında canları pahasına vatanı savunan Mehmetçiğe de değindi. Günal, şehitlere rahmet yakınları ve silahlı kuvvetlere ise başsağlığı diledi.