Her yağmurda olduğu gibi alt yapı eksikliğinin en çok hissedildiği mahallelerden biri Karaca Mahallesi oldu. Yaklaşık 10 evi su bastı. Karaca Mahallesi’nde yağmur nedeniyle Şantiye Sokak'ta oturan Hasan Durmuş’un evindeki tuvalet taştı. Lağım ve yağmur sularının taşması nedeniyle evi ağır bir koku sararken, ev sahibi Hasan Durmuş’un sabrını taşırdı.

KULESİ Mİ, ÖNEMLİ LAĞIM MI ÖNEMLİ?

Tuvalet deliklerini tıkayarak tedbir almaya çalışan ev sahipleri, yardım istedikleri belediyeden “yeterli araç yok” cevabını almasıyla iyice çileden çıktı.  Ev sahibi Hasan Durmuş, belediyenin saat kuleleri yerine daha acil sorunlara öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

Durmuş, “belediyeyi arıyoruz fen işlerine yönlendiriyor.  Fen işlerini arıyoruz. Bize söylenen: “yeterli aracımız yok.” “alt yapıyı halledeceğiz” dediler, halletmeden şehrin bazı yerlerine saat kuleleri diktiler.  Saat kulesi mi lazım Düzce’ye yoksa bu sorunlara çözüm bulmak mı lazım. Saat kulesi mi önemli lağım mı önemli. Fen işlerinde yeterli araç yok. Ama saat kulelerine para buluyorlar. Milyarca lira harcıyorlar. Her seferinde aynı film aynı senaryo.. Ben ne zaman belediyeyi arasam gelmiyor, öncü geliyor. Öncü daha iyi çalışıyor o zaman… Hiç olmazsa sorunlarımızı paylaşıyorlar.”dedi.

NİÇİN MAĞDUR EDİLİYORUM?

 “Her yağmurda bu sıkıntıyı yaşıyoruz.”  Diyen Yurdanur Durmuş ise şunları söyledi: “Ben bu memleketin vatandaşıyım. Vergimi ödüyorum. Niçin mağdur ediliyorum. Lütfen çözüm bulsunlar. Hazır asfaltı kaldırıp gereksiz yere masraf ediyorsun. Ama diğer tarafta halkın mağdur oluyor. Halkının sesini duyacak. Halkı rahat ettireceksin. Sinirlerimiz çok bozuk. Bu kokuyu günlerce çekeceğiz burada…”

Haber;S.KAŞKIR