Açık artırmayla satıldı

Düzce'de yaptığı çalışmaları sık sık eleştirilerin odağında olan Karayolları'nın Düzce'deki taşınmazı özelleşti. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü 41. Şube Şefliği'ne ait Hamidiye Mahallesi Çoban Kavşağı mevkiindeki bakımevi ihaleyle satıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde idarenin toplantı salonunda düzenlenen ihale açık artırma usulü ile gerçekleştirildi.

6.5 dönümük arsa 10.5 Milyon TL'ye satıldı

Toplam 6.512,00 m2 yüzölçümlü arsa, çekişmeli geçen bir açık artırma sonucu 10 Milyon 400 bin TL'ye satıldı. İtalyan bir firma ile ortak olarak girdiği ihaleyi kazanan Düzce'nin tanınmış bir işadamının resmi prosedürlerin ardından alanı ne şekilde değerlendireceğini ilerleyen günler gösterecek.

Konumuyla avantajlı

Düzce'nin en işlek yolu olan D-100 Karayolu kenarında bulunan söz konusu arsa konumu itibariyle de önem taşıyor. Ankara-İstanbul geçişindeki Çoban Kavşağı'nda bulunan karayolları bakımevinin önünden her gün binlerce araç geçiyor. Söz konusu arsanın yola sıfır oluşu yapılacak yatırıma artı avantaj sağlıyor.

Karayolları yeni bina için yer arayışında

Öte yandan yıllardır hizmet veren Düzce Bakımevi'ni satarak kasasına yaklaşık 10.5 milyon TL gibi yüklü bir giren Karayolları, yeni bina için yer arayışlarına başladı. Kurumun yeni bakımevi binası için alternatiflerin Kalıcı Konutlar Kuzey Çevre Yolu ve D-655 Karayolu Karayolları mevkiinde bulunan iki arsa olduğu bilgisi edinildi.