Düzce’de işveren ile sendika arasında yaşanan krizlere bir yenisi 108 işçinin işten çıkarılmasıyla sonuçlandı. Konuralp’te otomotiv sanayisi için fitil üretimi yapan fabrika Petrol-İş Sendikasına üye 108 çalışanının iş akdine son verdi.

Fabrika yönetiminin kararına tepki gösteren Petrol-İş Sendikası fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Bir haftadır işe geri alınmaları için eylem yapan işçilere destek amacıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Petrol-İş Sendikası Düzce Şubesi Başkanı Muzaffer, “İşverene de yardımcı olmak bakımından elimizi taşın altına koyarız dedik ama karşılığında 108 arkadaşımızın iş akdi feshedildi. Üstüne daha da küçülteceğim diyerek tehdit etti.” diye konuştu.

“’Daha da küçülteceğim’ diyerek tehdit edildik”
Işık, 9 yıllık bir örgütlenme sürecinin ardından 2012 yılında yetki aldıklarını, 2013-2014 ve 2015-2016 toplu sözleşmeleriyle de çalışanların emeğinin ciddi anlamda karşılık bulduğunu belirtti.

3. Toplu İş Sözleşmesi döneminde ve masada pazarlık halinde olduklarını dile getiren Işık konuşmasını şöyle sürdürdü: “2017-2018 yıllarını kapsayacak olan bu toplu sözleşme için fabrika çalışanlarının taleplerini ve kaygılarını ülkemizin içinde olduğu durum ve işyerinin kalması gibi kriterler gözetilmiştir. Bu süreçte taleplerimizi ve tavrımızı yapıcı bir şekilde sergiledik. İşverene ücret zammı ve yeni işçi almak konularında net bir şekilde, ‘elimizi taşın altına koyarız’ cümlesiyle net bir şekilde ifade ettik. Fakat yapıcı bu tutuma işveren 108 arkadaşımızın iş akdini feshederek, daha da küçülteceğim tehdidi ile karşılık verdi.”
“Çıkarılan arkadaşlarımızın sonuna kadar arkasındayız”

İşten çıkarılanların yanlarında oldukları mesajını veren Işık, “Ülkemiz dahil dünyanın yedi ülkesinde faaliyet gösteren bu fabrikanın istihdam seferberliğinin başlatıldığı bu dönemde 108 çalışanı çıkararak attığı bu adımı kınıyoruz.”diyerek sözlerini noktaladı.