Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en üst seviyeye ulaştığı Ramazan ayı hep bereketiyle gelir. Yardıma muhtaçların da sofrası boş kalmasın her müminin boğazından, gün boyu tutulan orucun şanına yakışır yemekler geçsin diye Düzce Valiliği ve sivil toplum kuruluşları kollarını sıvadı ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara hem gıda hem nakdi yardım yaptı.

Hem gıda hem para yardımı
Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve sivil toplum kuruluşları işbirliğince Düzce genelinde 8 bin 22 aileye 8 bin 86 gıda yardımı ve 3 bin 242 aileye 725 bin 8 yüz TL de nakdi yardım yapıldı. Ayrıca yardıma muhtaç ailelere yapılacak olan yardımların ramazan ayı boyunca sürdürüleceği bildirildi.

En yüksek yardım Çilimli’ye
269 kişiye 81 bin 850 TL ile yapılan nakdi yardımların en yüksek olduğu ilçe Çilimli olurken 410 kişiye 41 bin TL ile en düşük olduğu ilçe Yığılca oldu. Ayrıca 139 yabancı uyruklu vatandaşa ise 69 bin 500 TL yardım yapıldı.

Öte yandan, Düzce Valiliği tarafından yardıma muhtaç kimsesiz ve güçsüz vatandaşların 0380 523 16 69 numaralı telefonu arayarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ulaşmaları halinde yardım taleplerinin değerlendirilip sonuçlandırılacağını belirtildi.