1999 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından yapılan Kalıcı konutlar düzeni ile herkes tarafından büyük beğeni topluyordu. Ancak kalıcı konutlarda aradan 12 yıl geçmesine karşın hala bir çok sorun çözülememiş durumda.

Özellikle çöp sorunun hakim olduğu konutlarda bazı bölgelerde çöp kovalarının olmaması nedeniyle vatandaşlar çöplerini sokaklara dökmek zorunda kalıyor.

Kalıcı konutlarda her köşe başında ya da her ağaç altında birikmiş çöpleri görmek mümkün. Yeşil alanlar ise vatandaşlar tarafından atılan çöpler nedeniyle pislik içinde.

Çöp konteynırlarını olmayan bazı bölgelerde vatandaşların kendileri çözüm bulmuş. Çöplerini kendilerinin yaptırdıkları demir kafeslere atan vatandaşlar böylece çevredeki başıboş hayvanların çöpleri çevreye yaymasını engellemeye çalışıyor.

Kalıcı konutlardaki vatandaşlar ise yetkililerin biran önce bu konuya el atmasını istiyor. Sadık Akgül isimli vatandaş, “Kalıcı konutlarda bu konuda bir düzensizlik var. Çöpler sağa sola atılmış, çöp bidonları yetersiz, bazı vatandaşların yapmış olduğu çöp kovalarına da biz çöpümüzü atamıyoruz. Belediyemizin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Buralara çöp kovaları yaptırmasını istiyorum. “diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR