Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Düzce'de yardıma muhtaç 12 haneye 84 kuzu ve 36 koyundan oluşan küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Bugün 6 haneye yapılan dağıtımın ilki Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin'in katılımıyla gerçekleşti ve 7 kuzu ile 3 koyun, 6 çocuk sahibi yardıma muhtaç vatandaş Ahmet Çalışan'a teslim edildi. Aynı zamanda Ahmet Çalışan'a ait baraka şeklindeki ahırın yenilenmesine de karar verildi.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin yapılan yardımın ardından yaptığı açıklamada küçükbaş hayvanların bir kısmının kuzu olarak verilmesini “ Küçükbaş hayvanların kuzu olarak verilmesindeki amaç, yaz boyunca sadece otla beslenecek olmaları ve bu sayede masraf yapmadan aileler kuzuyu koyun haline getirecekleri içindir. Böylece aileler başlangıçta bin 750.- TL'lik değerde olan küçükbaş hayvanlardan sezon sonunda 3 bin 500.- TL kar edeceklerdir.” ifadeleriyle açıkladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bugün başlattığı küçükbaş hayvan dağıtım çalışmalarıyla tamamen karşılıksız olarak fakir halka destek vermiş olurken, kuzular ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gidilerek teslim ediliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan küçükbaş hayvan yardımı alan hane sahiplerinin isimleri ise şöyle:

Koçyazı Köyü'nden Ahmet Çalışan, Düverdüzü Köyü'nden Ahmet Turan, Nalbantoğlu Köyü'nden İsmail Yaldızoğlu, Develiköy'den Halil Çengel, Gölormanı Köyü'nden Burhan Coşkun, Uğur Köyü'nden Hasan Aktürk.