Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 12. Kuruluş Yıldönümü Teşvik ve Ödül Töreni programına; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, il ve ilçe protokolü ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.



14 fakülte, 31 bin öğrenci…
Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası ve Zeytin Dalı Harekatı’nın güzel bir sonuca ermesi sebebiyle mutlu olduklarını belirterek Düzce Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne yaşadığı büyük gelişim ve değişim hakkında bilgiler paylaştı. 2006 yılında 3 fakültesi, 5500 öğrencisi, 600 personeli ve 38 milyon TL bütçesi ile eğitim hayatına başlayan Düzce Üniversitesi’nin, bugün 14 fakülteye, 31 bin öğrenciye, 2500 personele ve 210 milyon TL genel bütçeye ulaştığını ifade eden Rektör Çakar, şu ana kadar sadece Düzce için 173 bilimsel proje üretildiğine dikkat çekti.

Düzce Üniversitesi Hastanesi günlük 2 bin hastaya hizmet veriyor
Sadece eğitim ve bilim alanında değil sağlık alanında da önemli hizmetler sunduklarına işaret eden Prof. Dr. Çakar, 320 yatak kapasitesi ile Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin, günlük 2 bin hastaya hizmet verdiğini dile getirerek yapımı tamamlanan ve açılış töreni gerçekleştirilen Dr. Talat Bahçebaşı Binası’nda; Hemodiyaliz Ünitesi’nin yüzde 120, Kemoterapi Ünitesi’nin yüzde 66, Uyku Laboratuvarı’nın yüzde 350 oranında kapasitesinin arttırıldığına vurgu yaptı.

Yatırımlar devam ediyor
Düzce Üniversitesi’nin birçok yatırımı hayata geçirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Çakar, 2017 yılında Dr. Talat Bahçebaşı Ek Binası, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ek Yemekhane Binası, Halı Saha ve Tenis Kortları, Düzce Teknopark ve Cumayeri Meslek Yüksekokulu binasının yapımının tamamlandığını belirtti. Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Düzce Üniversitesi Camisi ve Kütüphane gibi yatırımların devam ettiği bilgisini paylaşan Rektör Çakar, Spor Bilimleri Fakültesi ve Botanik Bahçesi’nin ise yakın zamanda yapımına başlanacağını sözlerine ekledi.



“Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım”

İhtisaslaşma alanında dev bir bütçe imkanı elde ettiklerine işaret eden Rektör Çakar, birçok işbirliği geliştirdiklerini ifade ederek yaklaşık 300 dönümlük bir arazide 22 gönüllü çiftçi ile 46 çeşit tıbbi bitki yetiştirileceği değerlendirmesinde bulundu. Son olarak Düzce Üniversitesi’nin diğer araştırma ve buluş çalışmalarından bahseden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Necip Fazıl Kısakürek’in “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Ay: Uyum içinde çalışıyoruz
Düzce Belediye Dursun Ay yaptığı konuşmada, belediye olarak valilikle ve Düzce Üniversitesi ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını belirtti. Her zaman Düzce Üniversitesi’nin yanında olduklarını söyleyen Dursun Ay, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin yerli otomobil üretme konusundaki gayretlerini takdirle karşıladığını ifade ederek, Düzce Üniversitesi’nin 12. kuruluş yıldönümünü kutladı.



Vali Dağlı: Düzce Üniversitesi’nde büyük bir değişim yaşanıyor

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi’nin kurulduğu 2006 yılından bugüne büyük bir gelişme gösterdiğine vurgu yaptı. Sadece fiziksel olarak değil, öğrenci sayısı ve nitelik olarak da büyük bir değişim yaşandığına dikkat çeken Vali Dağlı, Düzce Üniversitesi’nin kazandığı başarıların Düzce halkıyla bütünleşme ve kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştiğini dile getirdi. Düzce Üniversitesi’nin Düzce Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile lisansüstü eğitim protokolleri imzaladığını söyleyen Dağlı, kamu-üniversite işbirliği ve sanayi kültürü çalışmalarının devam ettiğini belirterek ülkemizde sadece 5 üniversitede bulunan Bağımlılıkla Mücadele Merkezi’nin Düzce Üniversitesi’nde kurulduğunu ve bu merkezin 4511 öğretmene bir ay boyunca bağımlılıkla ilgili eğitimler verdiğini kaydetti.



Açılış konuşmalarının sonrasında, 12. kuruluş yıldönümü pastası, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyeleri eşliğinde kesildi.



Ödüller sahiplerini buldu

Enstitülerde yüksek lisans ve doktora tezinde ödül almaya hak kazanan mezunlara Tez Başarı belgelerinin takdim edildiği törende, Düzce Üniversitesi Bilimsel Yayınları ve Proje Geliştirmeyi Teşvik Ödülleri ile 2017 yılı kapsamında Yayın Başarı, Atıf Başarı, Birim Yayın Başarı,  Fikri Sınai Mülkiyet, Proje, Keşif, Girişimcilik, Kurumsallaşma ve İhtisaslaşma ile Sanat, Sosyal Sorumluluk, Yurt Dışı Görevlendirme ve Basılı Yayın alanlarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.



2017 yılı kapsamında Bilimsel Yayın Teşvik Ödülüne layık görülen akademisyenlere belgelerinin takdim edilmesinin sonrasında, Düzce Üniversitesi’nde son bir yıl içinde yeni akademik unvan alan öğretim üyelerine belgeleri takdim edilerek cübbeleri törenle giydirildi.
Düzce Üniversitesi 12. Kuruluş Yıldönümü programı, konuklar için verilen kokteylin ardından sona erdi.



Haber: C.ÜSTÜNER