Düzce İli genelinde çalışmaların organizasyonu, yönetimi ve kağıt ortamında doldurulan bilgilerin veri girişi için Düzce Merkezde Valilik bünyesinde ve Akçakoca ilçesinde Kaymakamlık binasında TÜİK İl / İlçe Koordinasyon merkezleri kuruldu.

Araştırmanın ilk aşaması olan Sayım Bölgesi Adres Kontrolü çalışması kapsamında geçici personel temin edilerek İl Koordinasyon merkezlerinde personellere çalışma ile ilgili eğitim verildi. İlk aşamada çalışma 16 Eylül tarihinde tamamlandı.

Nüfus ve Konut Araştırması Soru Kâğıdı Uygulaması kapsamında Düzce İli genelinde toplam 132 sayım bölgesinde 15 bin 250 hanenin adres kontrolü yapıldı. Bu hanelerin 14 bin 161’inde yüz yüze görüşme yöntemiyle anket uygulandı. Anketlerde Düzce ili genelinde cevapsızlık oranı yüzde 7,3 ile Türkiye ortalamasının altında kaldı.

Nüfus ve Konut Araştırması Kurumsal Adres Sayımı kapsamında 56 kurumsal adres (Cezaevi, Yüksek Öğretim Öğrenci Yurtları, Huzurevleri ve Askeri Birlikler vb.) tespit edilerek 3 Ekim-17 Ekim tarihleri arasında bu adreslerde kalanlara anket formu uygulandı.

Çalışmada toplam 37 geçici memur istihdam edildi ve 48 memura da ikinci görevlendirme yapıldı. Çalışma 6 bin 830 hanede netbook ortamında 7 bin 331 hanede ise kâğıt ortamında yapıldı.
2011 Nüfus ve Konut Araştırması alan uygulaması 30 Kasım itibariyle tamamlandı. Çalışma tamamlandıktan sonra 23 Aralık tarihine kadar da alandan derlenen bilgilerin kalite kontrol çalışmaları yürütüldü ve bu tarih itibariyle TÜİK Koordinasyon Merkezleri kapatıldı. Bu tarihten sonraki kontrol çalışmaları TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğünce yapılacak.

Haber; H. İŞCAN