Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasının ardından ekonomik ve sosyal anlamda darbe yiyen Kaynaşlı, İstanbul ve Ankara gibi iki metropol arasında, önemli bir geçiş güzergahında olmasına rağmen yeteri kadar gelişemedi. 12 Kasım 1999 Depremi'nden en çok etkilenen iki ilçeden biri olan Kaynaşlı’da özellikle D-100 Karayolu üzerindeki çarpık yapılaşma ilçenin salaş bir görünümde kalmasına neden olurken, prefabrik ve baraka görünümündeki işletmeler ekonomik zorluklar nedeniyle yeni tesisleşmeye gidemiyor.


Kimi esnaf kepenk kapatırken, kimileri ise bu derme çatma dükkanlarını kiraya verdi. Kaynaşlı’nın yeniden yapılanmaya büyük oranda ihtiyacı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak esnafın zor durumda olduğu ilçede yeniden yapılanma adına yıllardır adım atılamıyor.

 



Depremin yıldönümüne 2 gün kala depremde en büyük darbeyi yiyen Kaynaşlı’da, derne çatma yapılardan halk da yaka silkiyor. Kimisi ekmek teknesi derken kimisi ise 14 yılda prefabrik yapıların kaldırılamamasını yerel yönetime yüklüyor.

Kaynaşlı halkı, idareci ve siyasilerin Kaynaşlı merkez ve D-100 kenarında kötü bir görüntüye sebep olan prefabrik yapılarla alakalı olarak hiçbir girişimde bulunmamasına da tepkili.

 

 

Seçimden seçime hatırlanmaktan ve sözler verilmesinden bıktığını söyleyen halk, yaklaşan yerel seçimlerde sorunları çözecek bir başkan istiyor… 




Haber: S.KAŞKIR